Contador fryktet stort tidstap

Sharing is caring!

Alberto Contador fryktet at mandagens utbrudd på 3. etappe kunne bringe planene hans om å vinne Giroen i fare.

contador2

Det var ifølge den spanske sykkelstjernen nødvendig å kontrollere tempoet i fronten av feltet på en lunefull etappe som kunne ha spolert sjansene hans for å vinne sammenlagt.

– Laget jobbet forrest i feltet så vi kunne unngå overraskelser og velt.

– Dagens taktikk var den beste for å unngå mange minutters tidstap og kanskje seieren, sier Alberto Contador til lagets hjemmeside.

Tinkoff-Saxo fik Manuele Boaro med i et stort utbrudd som holdt helt frem til de siste kilometerne av etappen hvor mannen i den rosa ledertrøya, Michael Matthews (Orica-Greenedge), tok seieren i en massespurt.

– Vi lot Boaro kjøre med i bruddet, mens vi kontrollerte rittet nede i feltet. Vi ønsket ikke en situasjon hvor ingen påtok seg ansvaret og ga utbryterne et forsprang på 15 minutter, sier Contador.

Imponert etappevinner

Den spanske stjernerytteren har denne sesongen satt seg som mål å vinne både Giroen og Tour de France.

I sammendraget er Contador 17 sekunder etter Michael Matthews, som sammen med Orica-Greenedge-laget har fått en fremragende åpning på Giroen.

Lørdag vant det australske laget 1. etappe – en lagtempo – og mandag tok Matthews seieren på 3. etappe. Alle dager har laget hatt ledertrøya.

– Giro d’Italia har inntil videre vært en drøm for meg, sier Matthews.

Sportsdirektør Matt White er også imponert over sine ryttere, som blir rost for å ofre seg for hverandre.

– Vi kunne ikke ha forestilt oss en bedre start på Giroen. Man møter frem til sykkelritt med planer og målsetninger, og inntil videre har vi innfridd dem.

– Vi har alltid hatt et tett forhold til hverandre på laget. Rytterne er skrudd godt sammen, og så er de meget lojale for hverandre, og det er det viktigste.

– Det er en ting å ha en plan, men man skal også ha ryttere med evnene og viljen til å utføre den. De kan være meget stolte av kjøringen sin, sier Matt White.

Facebook kommentarer