Contador kjører Vueltaen

Sharing is caring!

Alberto Contador har kommet seg såpass etter velten i Tour de France at han deltar i Vuelta a Espana.

Alberto Contador kjører hjemlandets store etapperitt Vuelta a Espana. Det melder han på twitter i en video hvor han sitter med en stor bandasje på det ene beinet.

– Jeg har trent i 10 dager, og i går kjørte jeg for første gang over et fjellpass uten smerter. Det gleder meg og motiverer meg, og derfor har jeg bestemt meg for å kjøre, sier spanjolen, som også snakker om at ville kjøre om etappeseiere i rittets siste uke fremfor å kjøre om sammenlagtseieren.

– Jeg vet at det er et Vuelta a Espana som jeg må kjøre på en annen måte enn jeg hadde tenkt meg i begynnelsen av sesongen, og som jeg ville kjøre Tour de France.

– Kanskje kan jeg kjøre om etappeseiere i rittets siste uke. Jeg vil gjøre alt hva jeg kan i dagene opp til rittet, og gleder meg til å møte frem i Jerez, fortsetter han.

Alberto Contador veltet og pådro seg et brudd på skinnebeinet på 10. etappe av Tour de France, hvor han påfølgende brøt.

Mens Alberto Contador selv tidligere hadde utelukket at kunne delta i Vuelta a Espana, har sjefen hans, Bjarne Riis, flere ganger antydet at den saken slett ikke var avgjort.

At spanjolen nå forteller at han har trent godt i 10 dager stemmer også med at mosjonister i forrige uke kunne fortelle at de hadde sett Contador trene bra og raskt på stigningene ved Lugano-sjøen hvor han bor.

Også fjorårsvinner av Tour de France, Chris Froome (Sky,) kjører Vuelta. Briten utgikk som Contador av Tour de France etter velt.

Froome skal antagelig duellere med vinneren av Giro d’Italia, Nairo Quintana (Movistar) om seieren i det spanske etapperittet som kjøres fra 23. august til 14. september.

Facebook kommentarer