Contador vant kongeetappen

Sharing is caring!

Chris Froome ble kjørt akterut av El Pistolero på mandagens kongeetappe.

contador vuelta

Både Alberto Contador og Chris Froome veltet i Tour de France, og derfor fikk vi aldri den store duellen mellom Tinkoff-Saxo-kapteinen og hans britiske rival fra Team Sky.

Den har vi til gjengjeld fått under Vuelta a Espana hvor mandagens kongeetappe. 16. etappe til La Farrapona ble avsluttet med en direkte duell mellom Contador og Froome.

Det var Chris Froome som gikk til angrep med tre kilometer igjen av turen opp til dagens siste fjell. Og bare Contador kunne følge med briten. De kjørte sammen opp fjellet – Froome forrest med Contador på bakhjulet.

Uoppmerksomhet straffet Froome

Men med en kilometer tilbake kikket Froome ned på watt-måleren og var uoppmerksom i et lite sekund Det straffet Contador ham med, som lett og ubesvært strøk forbi Froome og kjørte seg til etappeseier – 14 sekunder foran briten.

Froome kan allikevel glede seg over at han hentede så mange sekunder at han nå er bare tre sekunder etter Alejandro Valverde som fortsatt er på andreplassen.

Contador leder rittet med 1,36 minutter til Valverde.

Fikk rødt kort

Etappen ble ellers preget av at to ryttere fikk det røde kortet av dommerne.

Russeren Ivan Rovny fra Tinkoff-Saxo gikk i fysisk fight med italieneren Gianluca Brambilla (Omega Pharma-Quick-Step) mens de begge satt på sykkelen i et utbrudd. Noe senere ble begge to kastet ut av rittet. Ikke minst for Gianluca Brambilla var det surt da han fikk det røde kortet 15 kilometer fra mål.

På det tidspunktet satt han nemlig i front sammen med to andre ryttere mens Ivan Rovny hadde falt tilbake til gruppen med favorittene.

Facebook kommentarer