Coop-Østerhus-dominans i Bergen

Sharing is caring!

BERGEN: Norgescupen sammenlagt ble ikke avgjort før siste meter da cupen ble avsluttet i Åsane utenfor Bergen søndag ettermiddag. Mens Håvard J. Blikra (Team Coop-ØsterHus) kunne løfte armene i været som vinner av rittet, var det Anders Skaarseth (Team Joker) som tok sammenlagtseieren med en hårfin margin.

blikra nc bergen

Audun Brekke Fløtten fra Ringerikskraft lå i en god posisjon til å snyte Skaarseth for sammenlagtseieren i Norgescupen. Skaarseth og Joker hadde en heller dårlig dag i Bergen. Skaarseth kjørte inn til 26. plass, nesten sju minutter etter vinneren. Fløtten innrømmet etter rittet at han v visste han var i en god posisjon, men at han under rittet ikke hadde kontroll på tingenes tilstand. Fløtten kjørte imidlertid inn på en niendeplass og hentet poeng, men ble spurtslått i sin gruppe. Etterpå viste regnskapet at dersom Fløtten hadde tråkket litt ekstra på og tatt spurten i gruppa, så hadde Norgescupen vært hans.

Før den tid hadde det vært et begivenhetsrikt ritt i et typisk bergensvær; kjølig og vått. Derfor var det kanskje like greit å få opp varmen med å tråkke litt ekstra i pedalene i den tøffe og kuperte løypa på 168 kilometer som ble fordelt på 14 runder. Den store utfordringen i løypa var på en gammel og smal vei rundt toppe med kraftig stigning samt en etterfølgende utforkjøring med krappe svinger.

Tempoet ble skrudd opp fra start og det ble spredning samt at mange falt fra de første rundene.

Coop-Østerhus styrte rittet

Team Coop-Østerhus, for øvrig med lagets grunnlegger, Per Ivar Bøe, som gjest i servicebilen, preget rittet, og hadde ryttere med i bruddet foran hele tiden. Bruddet varierte mellom fem og to ryttere, men hadde for det meste fire mann der foran, med en sterkt kjørende Håvard J. Blikra som fast innslag. I den siste delen av rittet hadde Coop-Østerhus med tre mann der foran i selskap med Even Rege fra Team Fixit.

Tetgruppa samarbeidet bra og økte avstanden til feltet på slutten av rittet, og med overtallet i tetgruppa var det liten tvil om at det ville bli blå seier i år, en dag før valget.

Og på oppløpet virket det som at rollene var fordelt på forhånd, for Blikra kunne strekke armene i været flere meter fra målstreken, uten at det så ut til at Ege ville og ham motstand.

Rege fikk dermed andreplass som belønning for innsatsen, mens Fredrik Strand Galta besatte tredjeplassen, fulgt av Krister Hagen.

Hovedfeltets spurt ble vunnet av Odd Kristian Eiking, som kom i mål 1,50 minutter etter.

Det var for øvrig i dette rittet Eiking gjorde sitt hele store gjennombrudd da han for to år siden vant rittet.

Deilig følelse

Norgecupvinner Anders Skaarseth var en glad mann da han kunne konstatere at den gule Norgescuptrøya var hans. Han var litt nølende da han fikk spørsmål om hva han skulle gjøre med trøya.

– Kanskje henge den opp på gutterommet, lød det fra ham etter litt tenking.

– Preget det rittet at det hele skulle avgjøres i dag?

– Nei, men det ble en del taktisk spill ved at vi så hverandre. Så det ble en del frem og tilbake før det gikk noen grupper. Så jeg ble ikke vi med å prege rittet. Jeg prøvde ikke å ha fokus på de nærmeste i sammendraget, men så ble jeg litt markert og en del taktisk spill. Men det er sånn syklingen er, sier Skaarseth.

Neste oppgave for ham nå er et ritt i Belgia før han reiser til USA og U 23 VM.

Ikke dagen

Audun Brekke Fløtten hadde muligheten til å ta sammenlagtseieren, og med kun en plass høyere opp hadde han vunnet.

– Det var jo målfotofinish mellom meg og han foran meg, så jeg kunne vel egentlig tatt den plassen, sier Brekke Fløtten, og tar det hele som en mann.

– Jeg tror jeg fikk gjort det jeg skulle gjøre i rittet. Jeg banka til fikk distansert Skaarseth. På en måte er jeg fornøyd med det, samtidig som jeg konstaterer at jeg ikke helt holdt koken selv.

– Visste du hva du måtte gjøre i den spurten?

– Jeg hadde ikke kontroll på det, men jeg gikk ut fra at det omtrent var slik som det var, sier Brekke Fløtten, og som ser seg fornøyd med årets sesong, samtidig som han er godt motivert for neste.

– Vi hadde bra kontroll

Dagens seierherre, Håvard J. Blikra, følte han hadde bra kontroll med tre mot en i tetgruppa.

– Vi kjørte aktiv fra start, hele gjengen og støtet, og plutselig satt vi der. Det er stort å vinne her, for det er alltid gøy å vinne Norgescup. Og det var absolutt en lagseier.

Ege var dog litt med nyansert da han skulle oppsummere avslutningen og innrømmet at det var avtalt at han skulle få andreplassen.

Flere bilder på vår Facebook-side.

Resulater

{gallery}nc_bergen_15{/gallery}

Flere bilder på vår Facebook-side!

Facebook Comments Box