Danmark rundt med etappe fra Tyskland

Sharing is caring!

PostNord Danmark Rundt byr på flere nyheter neste år, når Nordens største etapperitt blir kjørt for 30. gang.

For første gang i rittets historie starter en av etappene utenfor Danmark. Det skjer når 3. etappe – kongeetappen – skytes i gang i Flensburg i Tyskland.

Årsaken er at man fra rittets side vil markere 100-året for gjenforeningen i 1920, da Nordslesvig igjen ble en del av Danmark, forklarer rittdirektør Jesper Worre til Ritzau.

 


Etappene:

* 1. etappe: 175 kilometer fra Struer til Esbjerg.

* 2. etappe: 185 kilometer fra Ribe til Sønderborg.

* 3. etappe: 210 kilometer fra Flensburg til Vejle.

* 4. etappe: Åtte runder av 19,5 kilometer på en i Kalundborg. I alt 156 kilometer.

* 5. etappe: 150 kilometer fra Holbæk til Frederiksberg.


– Vi har lenge tenkt at vi gjerne ville gjøre noe annerledes i 2020, og så ville det være veldig morsomt å gjøre noe i med Flensburg.

– Det er fantastisk at vi har fått lov til å starte der, og det har vært en fornøyelse å jobbe med bystyret i Flensburg om dette, sier Jesper Worre.

Etappen er rittets lengste og starten nøytraliseres av sikkerhetsmessige årsaker inntil rytterne passerer grensen til Danmark ved Kruså. Derfra går turen nordover, og etappen ender i Vejle.

Ingen tempo

For første gang i rittets historie blir det ingen tempoetappe i 2010.

– Det er veldig kontroversielt, for vi har alltid kjørt tempo. Men det er mange sykkelritt som ikke har tempoetapper, og nå tenkte vi at vi også vil prøve det.

– Der er noen ryttere som synes at tempoen er irriterende, og noen ryttere som vil savne den. Sånn vil det være. Nå må vi se hva reaksjonene blir, men vi tror ikke det gjør noe for spenningen. Kanskje den kan bli større, sier Jesper Worre.

Rittets siste etappe skytes i gang i Holbæk for å hylle verdensmesteren Mads Pedersen, som startet karrieren i Holbæk Cykel Ring.

Etappen avsluttes med ti runder på Frederiksberg med målstrek på Frederiksberg Allé.

PostNord Danmark Rundt kjøres fra tirsdag 11. august til lørdag 15. august. I alt skal rytterne tilbakelegge 876 kilometer før målstreken på Frederiksberg i København.

Facebook kommentarer