Dansk dominans på hjemmebane

Sharing is caring!

Matti Breschel fra Tinkoff-Saxo vant 3. etappe av Post Danmark Rundt, mens Lars Petter Nordhaug veltet seg ut av rittet.

breschel dr15 3

Etappen som ble kjørt i området rundt Vejle var rittets kongeetappe.

Den raske avslutteren stakk ab fra en utbrytergruppe få hundre meter fra mål og holt inn med få meter foran de jaktende konkurrentene i Vejle.

Blant dem var Lars Bak (Lotto-Soudal) som nå er i en god posisjon til å vinne rittet sammenlagt, og overtok den gule ledertrøya.

Nederlenderen Lars Boom (Astana), som hadde trøya torsdag, gikk nemlig helt ned og kunne ikke følge de beste på den harde etappen på 185 kilometer.

Edvald Boasson Hagen kjørte seg helt ut av kampen om sammenlagtseieren da han kom inn som nummer 14 og 52 sekunder etter vinneren. I sammendraget ligger han halvannet minutt etter Bak.

Danskene markerte seg på etappen, og de fire første over målstreken var danske. Etter Breschel kom Rasmus Guldhammer (Cult Energy) inn på andreplassen foran Alexander Kamp (Coloquick) og Lars Bak.

Det var også dramatikk. Den kom i høysetet med cirka 50 kilometer, hvor to av feltets største profilene, Jakob Fuglsang og Lars Petter Nordhaug, gikk i asfalten.

Forslått og blødende fra armen kom Fuglsang tilbake på sykkelen, mens Lars Petter Nordhaug ble sittende å holde seg til venstre skulder og måtte bryte rittet. Etter det vi erfarer, skal ingenting være brukket.

Sammenlagtleder Lars Boom måtte slippe de fremste på en stigning hvor Tinkoff-Saxo-laget satte høyt tempo. Han kjempet seg tilbake, men var nå helt uten hjelpere på de siste 30 kilometerne.

Men da fronten første gang kom frem til den bratte bakken på Kiddesvej med knapt 18 kilometer igjen, måtte den gule trøya gi endelig opp.

Tinkoff-Saxo-rytterne Christopher Juul Jensen og Matti Breschel satte tempo på fra spiss og fikk blant andre Lars Bak, Rasmus Guldhammer og italieneren Marco Marcato (Wanty) med i et utbrudd.

På de siste kilometerne forsøkte flere ryttere å komme avsted i jakten på etappeseier, men det var altså kun Matti Breschel som hadde beina til å sette av konkurrentene.

Facebook kommentarer