Dobbelt trøndersk i Bergen

Sharing is caring!

FANA: Værgudene og Fanafjellet viste seg fra sin mindre gjestfrie side da Norgeseliten skulle bryne seg på den to kilometer lange stigningen i Rankingrittet lørdag kveld.

lovik

Rittet er et av få bakkesprinter som eksisterer og er en uvant gren for mange.

Derfor ble det også meget store utslag underveis, og at rytterne fikk regn og motvind midt imot den siste halvdelen av bakken gjorde ikke opplevelsen noe koseligere.

Først ut var jentene.

Her utkrystalliserte det seg en gruppe på ti ryttere som deretter i tur og orden forsøkte å stikke.

Ingvild Lorvik (CK Victoria) fikk til slutt hull på byllen og tråkket ifra mens norgescupleder Vita Heine (Bergen CK) gjorde et tappert forsøk å bite seg på. Men trønderjenta for var sterk og var 19 sekunder før Heine i mål.

Juniorgutta gikk løs på verket med iver og holdt seg noenlunde samlet oppover mot Fanaseter.

Glåmdals Øyvind Hoe Skog satset alt og tråkket til mot slutten, og fikk en luke som holdt inn, med Mathias Rasmussen (Grenland) halsende inn tre sekunder bak.

– Skitthardt

Og at oppgaven hadde vært tøff, var det ingen tvil om. Flere lå strødd av utmattelse, og Skog hadde ingen problemer med å innrømme det hadde vært hardt.

– Det var utrolig hardt. Skitthardt. Taktikken var at jeg skulle ligge helt fremme. Da det kom en bergensgutt forbi tenkte jeg at jeg måtte støte, forteller Skog, fortsatt med store problemer med å få igjen pusten.

– Så kom en fyr opp til meg og lå bak meg noen meter. Så jeg tenkte at dette gidder jeg ikke, så jeg ga bare alt jeg hadde. Oppløpet litt lenger enn jeg trodde, men heldigvis hadde jeg en luke så det holdt.

– Når var du sikker på at du ville vinne?

– Da det var noen meter igjen, kikket jeg meg bak, og da forsto jeg det ville gå. Men jeg stoppet ikke helt før jeg var over målstreken.

Dobbelt TVK

Seniorfeltet strakk seg veldig, og første mann over målstreken var Åsmund Romstad Løvik (TVK) som hadde nærmeste forfølger, klubbkameraten Adrian Aaas Stien, fire sekunder bak.

– Det var tungt med mye vind som gjorde det vanskelig, så det var mye tyngre enn jeg trodde det skulle bli. Jeg bestemte meg for å gå tidlig, for jeg har ikke den rå finishen. Jeg hadde lagkameratene på hjul. Og da ga jeg alt det jeg hadde, og så kom jeg alene til målstreken.

Sykkelfesten i Bergen fortsetter søndag med fellesstart i Åsane, der det skal sykles en kupert rundløype blant annet med en smal vei og noen krappe svinger ved Toppefjellet (rett utenfor stuedøren til SP-politikeren med samme navn).

Tidligere var det Fana Il sykkel som arrangerte rittet, men i fjor gikk klubbene i bergensområdet sammen om arrangementet.

Resultater

{gallery}ranking_bergen{/gallery}

Facebook kommentarer