Dumoulin forsvarte seg mot harde Aru-angrep i Vueltaen

Sharing is caring!

Tom Dumoulin (Giant-Alpecin) kom torsdag et stort skritt nærmere karrierens største triumf.

dumolin vuelta ledertroye

Den 24-årige nederlenderen ble presset til det ytterste av sin nærmeste rival Fabio Aru (Astana) på 18. etappe av Vuelta a Espana, men Dumoulin forsvarte sammenlagtledelsen på tre sekunder i sammendraget.

På vei opp dagens siste stigning gjorde Fabio Aru et iherdig forsøk på å kjøre vekk fra Tom Dumoulin.

Den store og sterke nederlenderen, som på ingen ser ut som en rytter som er god i gjellrikt terreng var bare umulig å få vekk.

Dumoulin satt nærmest klistret til Arus bakhjul da italieneren med seks kilometer til dagens siste fjelltopp – en kategori 1-stigning – satte inn det første av flere angre.

Klatrespesialister som Nairo Quintana (Movistar) og Alejandro Valverde (Movistar) falt i første omgang fra, men da Fabio Aru delte sine angrep opp i mindre rykk, så klarte Quintana og Valverde å komme opp igjen.

Da favorittgruppa kom frem til fjelltoppen før en avsluttende utforkjøring på 13 kilometer, så var en stor del av topøp-10 i sammendraget.

Foran favorittene lå Haimar Zubeldia (Trek) og Nicolas Roche (Sky) med et forsprang på et lite minutt.

Nicolas Roche fikk litt oppreisning etter at han tidligere i Vueltaen veltet da han spurtet seg til etappeseieren foran Zubeldia. Det er andre gang i karrieren at den 31-årige irske rytteren vinner en etappe i det spanske etapperittet.

Vueltaen avsluttes søndag i Madrid.

Facebook kommentarer