Eks-skihopper tok ledelsen i Baskerlandet Rundt

Sharing is caring!

Primoz Roglic var best på 4. etappes tempo og dyttet Julian Alaphilippe ned fra førsteplassen.

roglich vm

Primoz Roglic har tidligere vist sin styrke på temposykkelen. Han ble blant annet nummer to under VM i Bergen.

LottoNL-Jumbo-rytteren, som har en fortid som skihopper, var raskeste mann i den 9,6 kilometer lange løypa i landsbyen Lodosa der han vant med ni sekunder til newzealenderen Patrick Bevin (BMC).

Prestasjonen var god nok til at Roglic kjører ut på fredagens 5. etappe som leder av rittet.

Franske Julian Alaphilippe (Quick-Step), som har hatt ledertrøya siden 1. etappe, var 23 sekunder tregere på åttendeplassen.

Rittet har inntil nå stort sett formet seg som en duell mellom Alaphilippe og Roglic.

Franskmannen vant de to første etappene med den tidligere skihopper fra Slovenia som nærmeste rival.

Også sammenlagt har duoen sittet tungt på de to første plassene, men nå har de altså byttet plass.