– Et sterkt signal til tyskerne

Sharing is caring!

Tyske medier har boikottet profesjonell sykkelsport i en årrekke på grunn av sportens dopingsaker, men tyskerne bør igjen få øynene opp for Tour de France, mener vinneren av 21. etappe, tyskeren Marcel Kittel fra Giant-Shimano.

kittel

Seieren var den skuende til en tysker i årets utgave av rittet.

– Det er et sterkt signal til alle fans hjemme i Tyskland og til medier hjemme, uten at jeg vil gå for mye i detaljer med det. Alle kan være meget stolte. Det er flott å se så mange gode tyske ryttere her i Touren, sier Kittel.

Den store tyske tv-stasjonen ARD sluttet med å sende rittet live for noen år tilbake, men kanalen lager fortsatt korte innslag fra Touren.

Avgjørelsen har vært kritisert i Tyskland ettersom argumentet om å boikotte sykkelsporten på grund av doping klinger merkelig når man eksempelvis gjerne sender OL-øvelser som langrenn, friidrett og andre greener hvor det jevnlig er saker om medisinsk juks.

Bare fremragende

– Vi snakker om sju tyske seiere, men vi skal ikke glemme de to andreplassene som John Degenkolb tok. Det bliv dermed ni etapper hvor vi har endt opp i topp-2. Alle kan være veldig stolte. Det viser at tysk sykkelsport tilhører toppen, og det er fremragende, sier Marcel Kittel.

Den tyske spurteren, som har vunnet fire etapper i Touren i år, kjørte på Champs-Élysées forbi Alexander Kristoff (Katusha).

– Strategien var å unngå å starte spurt for tidlig. Det var virkelig tett, og jeg følte meg ikke sikker på at det var nok, så jeg er bare super fornøyd, sier Kittel.

– Regn med meg

– Jeg har bevist de siste ukene at jeg er en av de beste, og man skal regne med meg i massespurtene. Der kan alltid skje feil, men sammen laget mitt kan jeg alltid gjøre det bra.

Tyskeren gjentok etter seieren at han muligvis neste år eller senere vil forsøke å vinne poengkonkurransen i Touren.

I år ble konkurransen vunnet av Peter Sagan, som ikke har vunnet etapper i rittet.

Facebook kommentarer