Får Froome karantene? UCI avviser britens forklaring

Sharing is caring!

Selv om det fortsatt går noe tid før dommen faller, så peker pilen mot at Chris Froome får en dopingdom.

 Skyene samler seg over den firdobbelte Tour de France-vinneren Chris Froome. For selv om det ikke har kommet noen endelig dom i salbutamol-saken, så skriver den franske avisen Le Monde at UCI har avvist Chris Froomes forklaring.

froome pall bergen17

 Foto: Egil Mathisen

Det betyr at saken nå bli videresendt til sportsdomstolen CAS.

Froome ble testet positiv fjorårets Vuelta a España – som han endte med å vinne – for å ha det dobbelte av tillatt mengde av astmastoffet salbutamol i kroppen.

Salbutamol er egentlig ikke et ulovlig stoff å ha i kroppen, men Team Sky-kapteinen hadde markant over det tillatte.

Chris Froome har selv vært ute og avist hva Le Monde skriver. På sin Twitter-profil skriver han:

– Falske nyheter er i gang igjen. Hva gjør ikke journalister og medier å få noen klikk?

Briten har hele tiden fastholdt sin uskyld, og da det ikke er et forbudt preparat, behøver han heller ikke å bli suspendert. Derfor har han deltatt i ritt på normalt vis.

– Jeg vet at jeg ikke har gjort noe galt. Det er mitt utgangspunkt. Det er en prosess i gang hvor jeg kan bevise det, og det er det jeg har tenkt meg å gjøre, forklarte Chris Froome ifølge velonews i forbindelse med Ruta del Sol tidligere i år.

Det er uvisst når det kommer en dom i saken, men meldingene har inntil nå vært på at den ikke kommer før starten på Giro d’Italia. Dermed kan man godt forvente å se ham til start der, der sammenlagtseieren er målet.

 Froome går for hattrick

 

Facebook kommentarer