Fest på festningen

Sharing is caring!

Trondheim, ok vær, ok temperaturer – et fyrverkeri av ritt. Løypesjefen varslet tider ned mot 1:45, og allerede i prologen så vi 1:47, levert av Emil Linde.

festningen

Dette var en tid som skulle vise seg å bli vanskelig å slå, og nevnte Linde hadde beste utgangspunkt før resten av festen. Dog kan det avsløres at det ikke ble noen trøyebytter denne lørdagen.

Emil Linde vinner

Etter å ha overbevist innledningsvis, var det mer usikkert i finalen. Det ble jevnt, og i motsetningen til i innledende heat var det kamp helt til det siste for dagens 6 sterkeste. Der stakk Emil Linde av med seieren, foran Andreas Finni Magnussen og Martin Siggerud. Det skal bli spennende å følge disse videre i Oppdal. Beste norske senior var Eskil Evensen-Lie på fjerde og Audun Hanssen fra Lillehammer beholder sammenlagtledelsen i Norgescupen.

Juniorene hevder seg

De yngre og eldre kjørte sammen under Festningsprinten, og det ble fort tydelig at det ikke manglet på krefter hos juniorene. I finalen var juniorklassen representert med tre, hvor de også rasket med seg andre og tredjeplass. Altså var både Andreas Finni Magnussen og Martin Siggerud foran de beste norske seniorene. Pallplasser og verdifulle poeng i Norgescupen, hvor Sigurd Salberg Pedersen beholder ledelsen før rundbanesirkuset flytter seg 12 mil lengre sør.

Sveum, Bøe Jacobsen, Sveen

Som så mange ganger tidligere preger disse pallen, og vel fortjent var det. Etter overbevisende kjøring i prolog, semi og finale var det Elisabeth Sveum som vant dagens Festningsritt, foran Ingrid Sofie Bøe Jacobsen, med Marit Sveen hakk i hel. Beste juniorjente ble Anna Stray Rogve med sin femteplass. Og med det beholder hun ledelsen sin i Norgescupen, det samme gjør Jacobsen, med Sveen i hvit trøye bakfrem som beste kvinne under 23.

Dagenst Topp 3

Menn
1. Emil Linde,
2. Andreas Finni Magnussen, CK Nittedal
3. Martin Siggerud, Soon CK

Kvinner
1. Elisabeth Sveum, Raufoss&Gjøvik CK
2. Ingrid Sofie Bøe Jacobsen, Halden CK
3. Marit Sveen, Romeriksåsen CK

Facebook kommentarer