Flere norske toppresultater i Flandern Rundt U23

Sharing is caring!

Truls Engen Korsæth syklet inn til en meget sterk tredjeplass under dagens U23 utgave av Flandern Rundt. Etter å ha preget rittet fra start til mål fikk det norske laget flere toppresultater i det krevende endagsrittet.

korsaeth flandern pall

Truls Engen Korsæth på pallen i Flanden Rundt. (Foto: Norges Cykleforbund)

Truls Engen Korsæth kjempet lenge om seieren i dagens ritt, og endte til slutt på en meget sterk tredjeplass. Rittet ble vunnet av Australske Alexander Edmondson.

– Inn mot Eikenberg for siste gang lå jeg sammen med to andre, men de var sterkere oppover og jeg måtte ta min egen fart opp bakken. Derifra syklet jeg alene inn til mål, sa Korsæth etter målgang.

Han var naturlig nok fornøyd med dagens prestasjon. 

– Det var skikkelig kult å bli nummer tre. Det var morsomt å få det til et resultat når jeg fikk sjansen mot slutten, sa Korsæth.

– Vi var med på å styre utviklingen

Sportssjef Hans Falk satt selv i følgebilen under rittet og var svært fornøyd med innsatsen til det norske laget.

– En veldig bra laginnsats der vi hadde hele laget unntatt Fritjof inn i finalen. Vi var med å preget løpet underveis og var med på å styre rittutviklingen med ryttere representert i alle brudd. Selv om det ikke ble seier er vi godt fornøyd med en pallplass i et så stort ritt som Flandern Rundt. Dagens prestasjon viser også at vi har god bredde med mange sterke ryttere, oppsummerer Hans Falk.

– Det morsomste rittet jeg har syklet

I en større gruppe litt bak Korsæth var også Norge godt representert. Både Amund Grøndahl Jansen, Daniel Hoelgaard og Anders Skaarseth kjempet om topp 10 plasseringer. 

– Det er kanskje det morsomste sykkelrittet jeg noen gang har kjørt. Ikke bare fordi løypen og løpet er kult, men måten vi syklet på som lag. Vi var i forkant hele tiden og følte vi kunne spille ut de andre lagene. Selv veltet jeg og slo et ribbein mot slutten. Før det følte jeg meg veldig bra, men etter velten ble jeg litt redusert, sa Daniel Hoelgaard etter målgang.

Toppresultat til tross for teknisk trøbbel

Anders Skaarseth ble nest beste norske på en 7. plass. Til tross for det sterke resultatet hadde han også noen utfordringer underveis. 

landslag flandern

Skaarseth, Hoelgaard og Hausken Jacobsen. (Foto: Norges Cykleforbund)

– Opp Koppenberg fikk jeg problemer med kjede og fikk ikke syklet slik jeg ville. Etterpå måtte jeg og Amund jobbe hardt for å ta igjen Hoelgaard sin gruppe som lå foran. Det klarte vi etter hvert, og med cirka 3 km støtet jeg og en til ifra og holdt helt til mål, sa Skaarseth etter rittet.

Amund Grøndahl Jansen var i både solobrudd og flere andre brudd i underveis. Han var supersterk og gjorde at nordmennene i feltet kunne kjøre billig. Tormod Hausken Jacobsen hadde ingen toppdag og måtte slippe teten mot slutten. Fritjof Røinås måtte dessverre bryte midtveis etter en velt. Han kom heldigvis fra velten uten større skader og håper å være klar til nytt ritt onsdag.


Norske plasseringer:

3. plass: Truls Engen Korsæth

7. plass: Anders Skaaseth

12. plass: Daniel Hoelgaard

19. plass: Amund Grøndahl Jansen

49. plass: Tormod Hausken Jacobsen

Fritjof Røinås DNF

Facebook kommentarer