Flere samlingsdøgn skal gjøre kvinnelandslaget enda bedre

Sharing is caring!

Kvinnelandslaget satte seg i dag på flyet til Alicante for en 10 dager treningssamling. Dette er første gang Cykleforbundet gjennomfører denne typen treningssamlinger for denne utøvergruppen.

ncf damer 070116

Sportssjef Hans Falk presenterte i dag en økt satsning på våre kvinnelige syklister på landevei. I den satsningen blir Carl Erik Pedersen sentral som ny landslagsleder for kvinner.

– Vi ønsker å samle de beste syklistene slik at de kan trene sammen. Det er ofte gode treningsmiljøer som skaper gode syklister. Samlingene er også viktig for Carl Erik slik at han blir godt kjent med jentene og kan sikre god individuell oppfølging gjennom sesongen, sier sportssjef Hans Falk.

– I tillegg til de faste landslagssyklistene har vi invitert med noen til på denne samlingen. Dette er for å skape en god treningsgruppe på samlingen. Enkelte av rytterne dekker noen av kostnadene selv, sier Falk.

Lagtempo og bakkedrag på programmet

– Vi kommer til å trene ganske normalt. En del mengde, men også hardere kvalitetsøkter. Både lagtempo og bakkedrag står på planen, forteller landslagsleder for kvinner, Carl Erik Pedersen.

– Som et ledd mot satsningen til Paralymics i Rio blir Glenn Johansen med på denne samlingen. Han vil få fin matching på enkeltøkter gjennom samlingen, sier Hans Falk.

Mange ulike tiltak er igangsatt etter at Norges Cykleforbund i fjor vinter annonserte en økt og forsterket satsning på våre beste kvinnelige landeveissyklister. Landslagsleder Carl Erik Pedersen følger opp utøverne tett gjennom treningsveiledning og jevnlig tilstedeværelse på enkeløkter. Rett før jul var landslaget samlet på Lillehammer for 3 dager med fysiske tester. I tillegg til to samlinger blir det flere runder med tester frem mot sesongstart. For landslagets del blir det første rittet i slutten av april. Se den foreløpige sesongplanen for landslaget her.

Disse er med på samlingen i Alicante:

Emilie Moberg,Miriam Bjørnsrud, Cecilie Gotaas Johnsen, Ingrid Lorvik,Stine Borgli, Thea Thorsen, Trude Natholmen og Glenn Johansen (Para)

Facebook kommentarer