Flyktninger får delta i Rio under OL-flagget

Sharing is caring!

Idrettsutøvere som har flyktet og ikke har et hjemland å representere, får likevel lov til å delta i sommer-OL i Rio neste år, fastslår IOC-president Thomas Bach.

Bach presenterte avgjørelsen i forbindelse med et FN-møte mandag kveld. 180 av FNs 193 medlemsland har støttet vedtaket om å respektere den olympiske freden fra én uke før OL-start til én uke etter avslutningen av Paralympics.

– De olympiske lekene er et arrangementet der verdiene toleranse, solidaritet og fred blir vekket til live. Dette er tiden der det internasjonale samfunnet samles om fredelige konkurranser, sa Bach.

– I OL-landsbyen ser vi toleranse og solidaritet i sin reneste form. Utøvere fra 206 nasjonale olympiske komiteer bor sammen i harmoni og uten noen form for diskriminering, fortsatte presidenten i Den internasjonale olympiske komité.

Bachs uttalelser faller på et tidspunkt der Europa må takle en omfattende strøm av mennesker som flykter fra krig og fattigdom i Midtøsten, Afrika og Asia.

– På nåværende tidspunkt ville ikke noen av disse utøverne kunnet konkurrere i OL selv om de har kvalifisert seg, fordi de er uten et hjemland og en nasjonal OL-komité å representere. De er uten landslag, uten flagg og uten nasjonalsang. Men disse flyktningene ønskes velkommen til OL under det olympiske flagg og den olympiske hymnen, sa Bach.

Facebook kommentarer