Følelsesladd Hushovd-farvel

Sharing is caring!

Thor Hushovd takket av i en blanding av champagne, svette og tårer.

Lørdag rullet han ut av sykkeltoppen med en beskjeden plassering i Belgia. GP Impanis-Van Petegem ble veteranens farvel. Der vant lagkameraten i BMC, Greg Van Avermaet.

Hushovd er tidenes mestvinnende norske syklist. En strålende karriere fikk ikke noen stor avslutning, verken lørdag eller de to-tre siste årene.

– Dette er spesielt med mye følelser involvert, og det føles litt trist på en måte. Men jeg er stolt over karrieren min, sier Hushovd til BMCs hjemmeside.

Han har vært plaget av sykdom og bare i glimt vist seg fra sin beste side de siste sesongene.

Allerede før start lørdag ble han gjort stas på av arrangør og konkurrenter med kake, tale og alkoholfri champagne i drikkeflasken.

Etter målgang ventet flere markeringer.

I VIP-teltet rullet bilder fra gamle Hushovd-triumfer.

Programmet utover kvelden var tettpakket, og med seg hadde sykkelrytteren kona Susanne og barna Isabel og Niklas.

LES OGSÅ: Før eventyret startet

Hushovd vant også etapper i Vuelta a Espaa (tre) og Giro d’Italia (en) i en proffkarriere som startet i 2000.

– Dette er en spesiell dag, sier Atle Kvålsvoll til NTB.

Han har vært Hushovds personlige trener i mange år. Han fulgte lørdagens ritt og avskjedsdagen sammen med syklisten og familien hans.

Hushovd var gjennom mange ritt i ufyselig vær i Belgia i sin karriere. Lørdag skinte solen og bidro til 25 varmegrader i hans aller siste ritt. Det endte med 48.-plassen.

– Det så ut som han hadde hatt en fin dag selv om det ble et ganske hardt ritt. Thor kom inn med hovedfeltet, og han gliste godt da han var over streken, sier Kvålsvoll. (NTB)

Facebook kommentarer