Fra skuffelse til glede

Sharing is caring!

Etter gårsdagens skuffelse på første etappe av Tour des Fjords, slo Alexander Kristoff tilbake og vant andreetappen i Odda.

kristoff inn fjords16 2

Spurtduellen sto mellom Kristoff og gårsdagens vinner, Leigh Howard (IAM), som fortsatt har ledertrøya.

Det var Kristoff åttende etappeseier av 15 mulige i Tour des Fjords.

– Det var hardt i bakken der. Politt gjorde en sinnssyk bra innsats, dro i hele bakken og holdt det samlet inn til mål. Uten ham hadde det ikke blitt seier i dag. For det var et farlig brudd. Han skal ha 90 prosent av æren, sa Kristoff til TV 2 om lagkameraten Nils Politt.

Etter at gårsdagens etappe ble nøytralisert på tid har Howard nå en tosekunders ledelse på Kristoff.

– Jeg ble overrasket over at Howard hang med så bra i dag, han pleier ikke å gå så bra i bakkene. Han kan bli en nøtt å knekke, for dagens etappe var nok på papiret den verste. I morgen er bakken langt fra mål, sa Kristoff.

Som tradisjonen slet en gruppe seg løs relativt tidlig oi rittet, og i en åttemannsgruppe satt blant annet Bjørn Tore Hoem, Andreas Vangstad of Olaf B. Austevoll. De hadde på det meste en ledelse på litt over fem minutter, feltet tok fort innpå da de bestemte seg for å kjøre

Den talentfulle unge dansken Jonas Gregpård gikk alene i brudd i Rullestadbakken 63 kilometer fra mål, mens det ble etablert en forfølgergruppe på fire bak. Til tross for iherdig innsats og knallsterk kjøring i stigningene ble dansken innhentet av forfølgerne 18 kilometer fra mål. Men noe fikk han ut av det ettersom han fikk laksetrøya som bevis som dagens mest aggressive rytter.

Katiusha satte seg i front av feltet for å få Kristoff i spurtposisjon, og med ti kilometer igjen var rømlingene hentet. Vegard Breen forsøkte seg på en kontra, men fluktforsøket ble straks nøytralisert, og dermed var det duket for spurt i Odda, samtidig som det bak i feltet ble en mindre velt.

Og dermed kunne Kristoff til slutt løfte armene i været da han krysset målstreken.

Sondre Holst Enger utgikk av rittet på grunn av sykdom.

pdfResultater 2. etappe  pdfSammenlagt

{gallery}desfjords16{/gallery}

Team Coop-ØsterHus fortsatt med i front

Fra skuffelse til glede

Det e’ så gale!

Facebook kommentarer