Toppresultat på kaotisk åpningsetappe

Sharing is caring!

Pressemelding: August Jensen fra Team Cooop-ØsterHus hentet en imponerende tredjeplass på første etappe av Tour des Fjords.

jensen august 16

En ellers kontrollert og forholdsvis begivenhetsløs første etappe fikk en dramatisk avslutning da rytterne entrerede VM-løypa i Bergen. Her lå Team Coop-ØsterHus’ August Jensen godt plassert langt framme i feltet som forberedte seg på en massespurt.

Men da feltet kjører feil vei havner han litt bak, men klarer heldigvis å mobilisere litt ekstra krefter å komme fram til fronten igjen, hvor han vinner hovedfeltets spurt og dermed sikret seg både tredjeplass og den hvite ungdomstrøyen.

– Det ble en veldig hektisk finale. På grunn av kaoset er det to mann som holder feltet bak seg. August får dermed ikke mulighet for å spurte om seieren, men samtidig er det vanskelig å si om det ville ha godt like bra uten dramatikken. Vi må se oss veldig fornøyd med en strålende tredjeplass, sier sportsdirektør Olav Aleksander Benjaminsen.

Tror på mer

Med det gode etapperesultatet har Team Coop-ØsterHus allerede oppfylt en av målsetningene for rittet. Men det betyr ikke at sportsdirektøren og rytterne ser seg fornøyd. De vil jakte nye muligheter på de kommende etapper.

– I utgangspunkt var det ikke første etappe som var vår beste mulighet. Derfor tror jeg også vi kan gjøre oss positivt bemerket på de neste etappene. Samtidig er det kjekt å ha August i den hvite trøya, men sammendraget er fortsatt helt åpent. Derfor tar vi det fortsatt etappe for etappe, sier Benjaminsen.

Erlend Blikra ute

Dessverre ble første etappe også den eneste for Erlend Blikra. Den unge Coop-ØsterHus-rytteren var involvert i en velt tidlig på etappen. Etter å ha brukt mange krefter i forsøket på å komme tilbake til feltet ble det besluttet å skåne ham og ta ham ut av rittet.

– Erlend er først nylig kommet tilbake etter en lengre skadeperiode. Vi ønsker ikke å ta sjanser med de unge rytteres helbred. Det er veldig synd for ham, men han er ung og skal nok få mange andre sjanser senere i karrieren, forsikrer Benjaminsen.

Torsdag fortsetter rittet med andre etappe på 213 kilometer fra Stord til Odda.

Facebook kommentarer