Franskmann vant sidevindsetappe

Sharing is caring!

Franskmannen Nacer Bouhanni (FDJ.fr) tok sin andre etappeseier i årets Vuelta på en dag hvor de sterke lagene splittet feltet i Vueltaen.

Bouhanni

Åttende etappe på 207 kilometer fra Baeza til Albacete var på papiret en opplagt spurtetappe, men de sterkeste lagene ville det annerledes.

På rittets lengste etappe møtte rytterne sidevind i avslutningen, og de sterkeste lagene tok fart med første angrep 30 kilometer fra mål.

Chris Froomes Sky-lag skapte den første splittelsen og fikk raskt hjelp av Tinkoff-Saxo med Alberto Contadors hjelperyttere, og andre av feltets store motorer som Fabian Cancellara (Trek) og Tom Boonen (Omega Pharma-Quickstep).

Det ble stadig angrepet, særlig fra Sky, og i en lang overgang var rittets nummer to, Nairo Quintana (Movistar), satt av. Han var allikevel så heldig med å få stor hjelp av Giant-Shimano, som skulle kjøre spurteren John Degenkolb tilbake til første gruppe.

Etter å ha ligget mer enn 20 sekunder etter de fremste fikk de kontakt med få kilometer tilbake, men Degenkolb hadde brukt alle kreftene.

Dermed kunne Nacer Bouhanni vinne foran australieren Michael Matthews (Orica-Greenedge) og Peter Sagan (Cannondale).

Søndag møter rytterne igjen fjellene på en etappe over 185 kilometer. Klatreturen på 11 kilometer opp til målstreken i Valdelinares blir det vanskeligste rytterne har prøvd hittil i rittet.

Her vil det vise seg om Chris Froome og Alberto Contador er helt klar etter velt og skader som sendte dem ut av Tour de France og krevde løpspause helt til Vueltaen ble innledet for en uke siden.

Vuelta a Espana avsluttes 14. september.

Facebook kommentarer