Froome fortsatt i gult etter sekundstrid i lagtempoen

Sharing is caring!

Chris Froome og Sky-laget klarte ikke å ta seieren på den 28 kilometer lange lagtempoen i Tour de France søndag, men briten fortsetter i gult.

bmc lagtempo tdf15

BMC og lagkaptein Tejay van Garderen sikret seieren på den tøffe lagtempoen, som ikke var mer enn 28 kilometer lang, men som var bakkete og teknisk. Vinnerlaget holdt en gjennomsnittshastighet på 52 kilometer i timen og kom til mål med fem mann, akkurat som Sky.

– Vi fikk positive mellomtider underveis, men hadde ikke det fulle og hele bildet. I en perfekt verden ville vi også ha sikret den gule ledertrøya sammen med denne seieren, men slik gikk det ikke. Nå må vi nøye oss med, og glede oss over, etappeseieren, sa Tejay van Garderen etter at niende etappe var over.

Han kan også glede seg over å være et sekund nærmere ledertrøya til Froome etter søndagens etappe.

Roche slet

Det skilte under ett sekund mellom de beste lagene, og det var Skys Nicolas Roche som fikk litt problemer opp den siste bakken inn mot mål. Kanskje det gjorde at laget mistet seieren i sekundstriden.

De to lagene fulgte hverandre som skygger hele veien. Sky sikret seg et lite overtak og ledet med fem sekunder på BMC-laget med snaue fire minutters kjøring til mål, men det britiske mannskapet holdt ikke helt inn.

Katjusja med Alexander Kristoff endte på 19.-plass og ble slått av BMC med 1.53 minutt, mens MTN-Qhubeka og Edvald Boasson Hagen ble nummer 20, ytterligere tre sekunder bak.

Det var ikke ventet at lagene med norske ryttere skulle kunne hevde seg i lagtempoen, som ble en kamp mellom gigantene som kjemper om ledertrøya.

Greit med bot

Edvald Boasson Hagen kjørte de 28 kilometerne i den norske mesterskapstrøya, noe han ikke skulle ha gjort ifølge reglementet for rittet, men det tok ikke nordmannen spesielt tungt.

– Det kan kanskje ende med bot, men blir det penger å betale på grunn av dette, så regner jeg med at laget har råd til å ta den utgiften, sa Hagen med et smil til TV 2 etter at han og MTN-Qhubeka var i mål.

Facebook kommentarer