Froome har advart UCI mot mekanisk doping

Sharing is caring!

Tour de France-vinner Chris Froome ønsker større innsats mot motorer i sykler – såkalt mekaniske doping.

froome gult tdf 15

Den dobbelte Tour de France-vinneren sier tirsdag at han har advart det internasjonale sykkelforbundet (UCI) mot såkalt mekanisk doping der syklene blir utstyrt med juksemekanismer som eksempelvis en liten motor.

– Det er en bekymring jeg har hatt og noe jeg tok opp med UCI da jeg satte meg ned med dem. Jeg sa at fra mitt synspunkt må UCI sjekke sykler oftere enn tilfellet er i dag, sier Chris Froome til Reuters.

Den 19-årige belgiske sykkelrytteren Femke Van Den Driessche ble søndag tatt med motor i sykkelen i forbindelse med VM i sykkelcross.

Rytteren sa til sitt forsvar at det var en sykkel hun hadde lånt. Det er enda ikke klart om hun brukte sykkelen i VM-rittet eller om det bare sto i landslagets depot.

Opprustning

Etter årtiers kamp mot doping med illegale stoffer har UCI lovet at ruste opp i kampen mot mekanisk doping. Og det gleder Team Sky-rytteren.

– Jeg synes de (UCI) tar trusselen seriøst. Forhåpentlig vil det betyde at de vil øke antallet av sykkelsjekker i World Tour-rittene, sier Chris Froome.

På det personlige plan er den kenyansk-fødte Chris Froome glad for at hans fysiske data nettopp har blitt offentliggjort for å sette en stopper for spekulasjoner om hvorvidt han bruker doping.

– Folk fortsatte å spørre etter mine data, og siden jeg ikke har noe å skjule, valgte jeg å gjøre mine data offentlige så alle kunne se dem.

– Jeg er veldig tilfreds for den måten de har blitt mottatt på, sier Froome, som ikke vil oppfordre til at alle utøvere gjør det samme.

– Det er folks personlige rett å bestemme over sine personlige data, sier han.

Chris Froome innleder sesongen denne uken når det australske etapperittet Herald Sun Tour starter onsdag.

Facebook kommentarer