Froome mener Team Sky kan lære av Tour-skuffelse

Sharing is caring!

Chris Froome mener at det kan være sundt for Team Sky at årets Tour de France endte i en stor skuffelse.

froome2

Etter å ha vunnet Tour de France i både 2012 og 2013 hadde Team Sky håpet å kunne lave et hattrick med enda en seier til Chris Froome.

Men briten veltet tidlig i rittet og måtte bryte, og det franske etapperittet endte i en stor skuffelse for laget.

Det kan gagne laget på sikt, mener Chris Froome.

– Det var ødeleggende for oss som lag etter å ha vunnet to år på rad, men det kan sannsynligvis være bra for laget å evaluere og kikke på hva man kan forbedre.

– Man kan lett bli lurt inn i en falsk følelse av sikkerhet hvis det på et tidspunkt går bra, men det skal alltid mye til for å vinne et ritt som Tour de France, sier Chris Froome i et intervju med Sky Sports.

I Froomes fravær ble Richie Porte ny kaptein, og kunne se ut som en sammenlagtkandidat, men falt helt sammen og kom langt bak i sammendraget.

Derfor har kritikere ment at vinneren fra 2012, Bradley Wiggins, skulle ha vært tatt ut på laget. Det avviser Froome.

– Jeg mener at ledelsen valgte det beste laget på det tidspunkt. Man kan alltid være etterpåklok og si at det kunne ha endret tingene hvis man hadde gjort det annerledes.

Nå ser Froome frem til å sykle for Tour de France-seieren i 2015, og han gleder seg over at han ikke skal bære presset som forsvarende vinner av rittet. Det skal i stedet Vincenzo Nibali fra Astana.

– Det blir befriende å ikke komme som forsvarende vinner. Jeg vet hvor stort press det er, og det er ikke en enkel posisjon å være i. Jeg kan nok gjemme meg litt mer under radaren.

– Jeg behøver ikke ekstra brennstoff for å motivere mig, jeg vil alltid gi alt i Tour de France, sier Froome.

Facebook kommentarer