Froome tok tid på Contador på stigning

Sharing is caring!

Fabio Aru fra Astana vant 18. etappe av Vuelta a España hvor Sky-rytteren Chris Froome ble nummer to.

froome 110914

Chris Froome (Sky) forsøker helt til det siste å støte Alberto Contador (Tinkoff-Saxo) vekk fra førsteplassen i Vuelta a Espana.

På 18. etappe kjørte Froome seg opp på andreplassen i det spanske etapperittet og minimerte avstanden til Contador med 20 sekunder til 1,19 minutt.

Dermed er det ikke helt umulig at briten kan ta sammenlagtseieren ettersom det gjenstår en fjellavlutning på lørdag og en kort tempo på søndag hvor Vueltaen avslutte i Santiago de Compostela.

De fem fremste i sammendraget ga hverandre en hard kamp opp det siste fjellet på torsdagens etappe som ble vunnet av italieneren Fabio Aru (Astana). Det var Arus andre etappeseier i Vueltaen.

Froome satte opp farta

Chris Froome satte 2,5 kilometer før målstreken etter Fabio Aru, som var den første til at angripe på stigningen. Bak der lå Alberto Contador, Alejandro Valverde (Movistar) og Joaquim Rodriguez (Katusha) og det så lenge passivt ut.

Da rytterne nærmet seg målstreken spurtet Aru fra Froome mens Valverde, Rodriguez og Contador var godt 10 sekunder etter i nevnte rekkefølge. Da Froome samtidig tjente seks bonussekunder for andreplassen kom briten enda nærmere på Contadors sammenlagtledelse.

Froome og Contador skulle allerede i sommer ha dystet i Tour de France, men de to ryttere måtte bryte på grunn av skader.

Den imøtesette duellen utfolder seg i stedet på de spanske landeveiene etter at begge to har kommet seg.

– Valverdes ansvar

Tinkoff-Saxo-kapteinen håper ikke at tidstapet på 20 sekunder til Chris Froome får noen større betydning.

Contador mener at det var opp til Alejandro Valverde (Movistar) å tette luka til den angripende Froome. Derfor tok ikke Contador opp forfølgelsen.

– Jeg var klar over at tidsforskjellen ville bli minimal på målstreken fordi de to siste kilometere var lettere. Jeg tapte tid, men det blir forhåpentlig ikke noe problem, sier Alberto Contador.

Facebook kommentarer