Galta nære triumf i Portugal

Sharing is caring!

På dagens 1. av 5 etapper i Volta ao Alentejo Liberty Seguros i Portugal var Team Coop – Øster Hus nær ved å få Fredrik Galta i ledertrøyen.  Men bare nære.

Galta 2015 02

Det ble en hard dag hvor bare 50 av mer enn 180 startende kom samlet til mål og blåtrøyene viste seg flott fram. Første mann ut var Oscar Landa som gikk i brudd med 2 andre allerede etter 3 km men ble innkjørt etter 85 km. Men Oscar var sterkest i bruddet og tok 3 innlagte spurter og dertil hørende spurtpoeng.

Rytterne kjørte tre bakker a henholdsvis 1,5 km, 3,5 km og den avsluttende stigningen på ca. 1 km.  Etter Oscars utbrudd var det Fredrik Galta som gikk løs sammen med 5 mann med bare 20 km til mål. Bruddet kjørte knallbra og Fredrik følte seg sterk og da bare 3-400 meter gjensto var det håp om norsk seier.  Skal man vinne må man imidlertid holde hele veien til mål. Dessverre ble Fredrik og gjengen kjørt inn av det minimerte hovedfeltet på 200 m merket. 

Da var det Håvard Blikra sin tur som også så kjempesterk ut , men også for ham ble det bare nesten. Håvard stivnet litt i spurten og ble nummer 8 i gruppen på 50.  Kjempet gjorde Fredrik Galta også som selv etter å hva vært i brudd klarte å unngå tidstap ved å plassere seg i feltet. Dette handler tross alt ikke bare om denne første etappen, men like mye om sammendraget og gutta har ambisjoner også der.

I hovedfeltet til mål satt også August Jensen, så 3 Team Coop – Øster Hus ryttere er fortsatt med i sammendraget. 

Facebook kommentarer