Giro-løype innbyr til Giro-Tour-drama

Sharing is caring!

Neste års Giro d’Italia er ikke hardere enn at favorittene kan gå for både Giro og Tour de France.

contador vuelta

Dermed har arrangøren av Giro d’Italia har lyttet til at både Alberto Contador fra Tinkoff-Saxo og Vincenzo Nibali fra Astana har snakket om å forsøke å vinne både det store italienske etapperittet og Tour de France.

Da italienerne mandag presenterte løypa til neste års Giro d’Italia, så publikum i Palazzo del Ghiaccio i Milano en løype som er knapt så utfordrende som de siste utgavene av rittet.

Færre fjell

Da Nairo Quintana fra Movistar vant rittet i 2014 var det seks store fjelletapper. I 2015 er det fem. Rytterne vil også møte sju etapper med litt færre utfordringer i kupert terreng, sju flate etapper, en tempo på nesten 60 kilometer og en lagtempo.

– Vi har gjort en innsats for å gi rytterne tid til å komme seg så det kan la seg gjøre å kjøre både Giroen og Touren, sier løpsdirektør Mauro Vegni.

Han og organisasjonen bak rittet, RCS, har i forhold til tidligere også jobbet med å redusere mengden av lange transporttider mellom etappene.

Atypisk

Alberto Contador, som i år vant Vuelta a Espana, og tidligere har vundet både Tour de France og Giro d’Italia, var til stede i Milano. Også han bemerket at løypa legger opp til et ritt som blir lettere enn han tidligere har sett.

– Tempoetappen er litt atypisk for Giroen. Der er ikke for mange kompliserte fjellpass med veldig bratte ramper. Den er variert og nok mindre hard enn tidligere, sier rytteren fra Tinkoff-Saxo.

Alberto Contador veltet og brøt årets Tour de France, men han vant senere Vuelta a España i september.

Neste år vil han gjøre alvor av å forsøke på en double med både Giro d’Italia fra 9. til 31. mai, og så Tour de France som starter fem uker etter at det italienske etapperittet er slutt.

– Det italienske publikum har bedt meg komme tilbake. Og så ser jeg frem til å få en ny utfordring i karrieren når jeg helt fra sesongens første dag forbereder meg på å kjøre både Giro d’Italia og Tour de France. Jeg vet det blir hardt, men jeg vil gjøre forsøket, sier han

Siste rytter som vant både Giro d’Italia og Tour de France var Marco Pantani i 1998.

Facebook kommentarer