Tok sin første Norgescupseier

Sharing is caring!

ÅSANE: Lillehammer Sykleklubbs Ole Forfang tok sin første Norgescupseier da han vant sesongens nest siste cupritt i Åsane i Bergen søndag ettermiddag. Før det hadde publikum og de involverte vært vitne til en thriller av en avslutning.

 Norgescup Bergen 2014 489

Natt til søndag var det nesten unntakstilstander i Bergen med storm og veltede trær. Stormen ble avløst av et fyrverkeri av et sykkelritt i den tøffe løypa som til dels gikk på trange og gamle Vestlandsveier, med de farer det medfører.

Nesten alle holdt seg på hjula, bortsett fra lørdagens vinner av juniorklassen, Glåmdals Øyvind Hoe Skog, som havnet på sykehus etter en tur i asfalten.

Seniorene skulle gjennom 168 kilometer fordelt på 14 runder.

Tidlig brudd

Det gikk et tidlig brudd som tidlig ble kjørt inn.

Deretter kom åtte sterke karer seg av gårde, blant annet Team FixIts Stian Remme. De holdt en stabil ledelse på 2-3 minutter og kunne se ut som et brudd som ville gå inn.

Særlig da feltet tre runder før mål satte opp farta og spiste kraftig inn på bruddet. Men det så ikke ut som alle i bruddet var like interessert i å kjøre, og Stian Remme måtte da flere sterke føringer. Da det gjensto to og en halv runde, og ledelsen var nede i 66 sekunder, tråkket Remme til, og snart var ledelsen oppe i halvannet minutt. Det kraftige rykket sørget for at tetgruppa ble redusert til fem mann.

Men feltet ga ikke opp, og den gule ledertrøya satte opp et voldsomt tempo, og feltet spiste seg igjen innpå de foran, sekund for sekund før de ble hentet halvannen runde før mål.

Da klokka klang for siste runde kom seks mann seg av gårde, og etter stemningen i gruppa å måle, veldig tent på å bli kvitt de der bak.

Norgescup Bergen 2014 455

Østerhus våknet

Østerhus la seg i front og kjørte knallhardt, men de gjorde også de i tetgruppa, og da det gjensto en halv runde, hadde de opparbeidet seg en ledelse på 43 sekunder.

Tetgruppa kunne ikke hentes og vinneren skulle derfor finnes blant de seks foran.

Og det ble altså Ole Forfang som kunne heve hendene over hodet og brøle gledeshyl til et rekordstort oppmøte for et Norgescupritt.

Han henviste Jonas Orset (Kristiansand CK) og Håkon Frengstad Berger (Team Ringeriks Kraft) på de sekundære plasseringene.

For hjemmepublikummet ble det en skuffelse med beste lokale rytter, Even Rege (Team Fixit), på 27. plass.

Nylig arbeidsløse Christer Jensen, som nå kjører som enslig svale for Nanset IF, kjørte inn til 15. plass.

Stor dag

Beste resultat for dagens vinner er andreplass i Norgescupen i juniorklassen i fjor, så dette var en stor dag for førsteårssenioren fra Lillehammer.

– Det var veldig moro å vinne. Det er ikke så ofte jeg vinner sykkelritt. Jeg har vunnet et tidligere i år, så egentlig har jeg harr god uttelling, sier Ole Forfang til Sykkelekspressen.

Som hadde gjort sine egne tanker da han så at det gikk mot spurtoppgjør.

– Jeg visste at det gjaldt å være tidlig ute på oppløpet ettersom det er fartsdumper. Så jeg la på et tungt gir og begynte å spurte tidlig og satset på at det holdt. Så var det ingen som kom opp på siden. Jeg er egentlig ikke noen typisk spurter, så jeg var litt usikker på at det skulle holde.

– Hadde du regnet med at dere skulle ta igjen det lange bruddet?

– Det var et langt løp, og det er mye som kan skje. Man kan gjerne ta masse på slutten når bruddet har vært foran i mange runder. Mer enn man skulle tro man kunne. Jeg var litt nervøs, men jeg hadde ganske gode forhåpninger om at vi skulle kjøre de inn.

Seierstankene kom svevende da han var ferdig med den siste bakken rundt to kilometer fra mål.

– Da tenkte jeg at det bare å holde oss samlet og ta spurten. I det jeg virkelig trodde på seieren var da jeg gikk fra hjulet til nummer to til nummer en på oppløpet.

Neste helg blir det et annet terreng for Forfang. Da venter Postcup (den danske cupen, red anm), og der er det mye vind og hard kjøring.

Rittet ble arrangert av sykkelklubbene i Bergen, en gjeng som har som mål å arrangere VM i 2017. De besto oppgaven med glans.

 

{gallery}NC Bergen 2014{/gallery}
Facebook kommentarer