Greipel med sin andre etappeseier

Sharing is caring!

André Greipel (Lotto Soudal) vant på 5. etappe sin andre etappeseier i Tour de France etter en massespurt der tyskeren slo Peter Sagan (Tinkoff-Saxo), mens Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen ble henholdsvis fire og fem.

greipel5 tdf15

Hadde etappen vært få meter lenger, var det Sagan som hadde vundet etappen, da slovaken kom med høy fart kjørte forbi Greipel umiddelbart etter målstreken.

Men det er målstreken som teller, og den har Greipel fullstendig styr på i øyeblikket.

Det har til gjengjeld ikke Mark Cavendish (Etixx-Quick-Step). Foran andre gang i årets Tour måtte briten nøye seg med en skuffende tredjeplass.

På 2. etappe vant Greipel også en etappe da han var raskere enn både Sagan og Cavendish. Ved den anledningen åpnet Cavendish alt for tidlig.

Det var ikke tilfellet på onsdagens etappe. Denne gang var Cavendish lukket inne på oppløpet, og han kom for sent i gang med spurten.

Det samme gjaldt våre to norske venner.

Heller ikke Sagan fikk timet det godt nok i den meget tette avslutningen hvor Greipel bare var sterkest og best.

I begynnelsen av etappen var det Pierre-Luc Perichon (Bretagne-Seche) som satte fart da den 28-årige franskmannen stakk av sted tidlig på etappen.

Men lykkejegeren var aldri noen trussel. Feltet tok det avslappet og hadde kontroll hele tiden. Man så til og med ryttere le og hadde morsomt i forfølgelsen.

Generelt var etappen preget av mange velt, og det gikk verst utover den franske Cofidis-rytter Nacer Bouhanni, som for øvrig kunne ha blandet seg i kampen om topplasseringene i onsdagens massespurt.

Facebook kommentarer