Groenewegen suspendert av laget

Sharing is caring!

 Dylan Groenewegen kommer ikke til å kjøre sykkelritt med det første.

Det har 27-åringens nederlandske lag Jumbo-Visma bestemt etter at de valgte å suspendere ham etter den stygge velten i spurten på første etappe av Polen rundt.

Her kjørte Dylan Groenewegen så hasard at landsmannen Fabio Jakobsen (Quick-Step) endte i gjerdet og ble påfølgende innlagt på sykehus med store skader i ansiktet.

– Dylan anerkjenner at han foretok en dum manøver ved å avvike fra linja si, og at han korrekt ble diskvalifisert, skriver Jumbo-Visma på sin hjemmeside.

– Jumbo-Visma står for fair sportsånd innenfor reglene. Med sin manøver brøt Dylan en sportslig regel, og det er uakseptabelt.

– Vi har bestemt at Dylan ikke stiller til start i ritt inntil det kommer en avgjørelse fra disiplinærkomitén i UCI, heter det videre.

Jumbo-Visma understreker at laget utover det vil støtte Dylan Groenewegen, som selv har uttalt at han har hatt det veldig vanskelig etter onsdagens velt.

Fredag unnskyldte han enda en gang i et TV-intervju med nederlandske NOS.

– Jeg har bare tenkt på Fabio og hans familie, og jeg håper at han raskt kommer seg, sa Dylan Groenewegen.

I samme intervju fortalte han at han heller ikke selv tenkte på å komme tilbake på sykkelen med det første.

Fabio Jakobsen ble etter velten lagt i kunstig koma. Tilstanden ble først betegnet som kritisk, men det ble senere endret til at tilstanden var stabil.

Fredag ble han vekket opp av kunstig koma, og legene uttrykte optimisme om tilstanden. Tross at alle bein i ansiktet er brukket.

Facebook kommentarer