Hagen og Persson vant NM gull i Terreng Maraton

Sharing is caring!

Carl Fredrik Hagen og Jeanette Persson ble norgemestere under dagens NM Terreng Maraton på Drevsjø.

hagen nm maraton

Vekslende vær og tunge forhold møtte rytterne under dagens NM. Menn senior syklet 91km, mens kvinner senior syklet 87km. I herre klassen utviklet det raskt seg til en superduell mellom fjorårsmester Carl Fredrik Hagen og Petter Fagerhaug som vant NM gull i Rundbane tidligere i sommer.

– Jeg hadde bra bein oppover og klarte å avgjøre det til slutt. På de siste 2-3 kilometerne klarte jeg å riste av meg Fagerhaug i en liten motbakke på sti. Dette var veldig gøy, sa en storfornøyd Hagen etter målgang.

Hagen hadde også tekniske problemer tidlig i rittet, men klarte å kjøre seg opp igjen til teten alene. Petter Fagerhaug tok sølvet, mens Eirik Bruland tok bronse.

– Hadde veldig lyst på seier

I kvinneklassen var det også veldig jevnt, og avgjørelsen falt på de siste kilometerne. Da klarte Jeanette Persson å få den avgjørende luken til lagvenninne Sunniva Dring.

– Jeg har ikke fått kjørt så mange ritt i år på grunn av sykdom, så jeg var veldig usikker på formen. Jeg har fått trent bra de siste 2 ukene og hadde veldig lyst på seier i dag, sa Persson etter målgang.

Underveis så det imidlertid ikke ut til at det var Persson som skulle vinne.

– Jeg tror jeg lå opp til 3 minutter bak teten på det meste, men jeg hadde en plan på at jeg ikke skulle kjøre for hard for tidlig. Jeg tok det i mitt tempo og tok inn de andre på slutten, sa en fornøyd Persson.

Sølvet gikk til Sunniva Dring, mens bronsen gikk til Berit Gjelten.

Topp 3 menn senior

1. Carl Fredrik Hagen, Sagene IF sykkel/Oslo Sportslager
2. Petter Fagerhaug, Lillehammer CK
3. Eirik Bruland, BOC/Team Milslukern

Topp 3 kvinner senior

1. Jeanette Persson, CK Nittedal/ Team Milslukern
2. Sunniva Dring, Sagene IF Sykkel/ Team Milslukern
3. Berit Gjelten, CK Victoria/Team Trek Mesterhus

Komplette resultater

Facebook kommentarer