Håvard Blikra i vinden i Ster Van Zwolle

Sharing is caring!

Pressemelding: Det ble en vindfull dag i Holland der Team Coop – Øser Hus stilte med kun 6 mann i dag, ( kunne hatt med 8 ) grunnet sykdom og skader i laget.

blikra

De som startet var Håvard Blikra, August Jensen, Marcus Hoelgaard, Magnus Børresen, Kristian Dyrnes og Fredrik Galta.

Det ble kjørt hardt fra start og jevn høy hastighet hele dagen, men den største utfordringen var likevel sidenvinden. Riktignok var det sol, men kaldt og det blåste kraftig hele dagen og feltet ble sprengt flere ganger.

Allerede etter få km var 4-5 grupper lett spredd med noen sekunder mellom hver. Med 100 km til mål var det hele samlet igjen men ikke lenge etter slo sidevinden til på nytt og splittet feltet. I den fremste gruppen hadde vi med to mann. Kristian Dyrnes og Håvard Blikra var våkent med og når det hele skulle avgjøres 10 km fra mål delte også denne gruppen seg og Håvard var med i det avgjørende bruddet som besto av 10 mann.

I mål klarte Håvard en sterk 3.plass som, forholdene tatt i betraktning, er et meget bra resultat. Kristian ble nr 2 i spurten i neste gruppe og ble dermed nummer 12.

Håvard beskriver avslutningen slik : -Det var medvindspurt og jeg manglet en meter eller to til de foran som også var de to sterkeste og mest aktive mot slutten. Følte meg grei men var ofte bakpå når feltet ble delt. Heldigvis samlet det seg igjen og det ble støting mot slutten. Først gikk Kristian med noen andre med ca. 10 km igjen men de ble kjørt inn og så gikk jeg med 9 andre- oppsummerer Håvard som er godt fornøyd med UCI poengene som 3. plassen gir.  

August Jensen som mange hadde forventninger til på forånd på bakgrunn av gode resultater i Frankrike tidligere, følte seg litt småsjuk og plasserte seg lenger bak. Fredrik Galta kjente på kneproblemene han har slitt med en stund og sto av. Det samme gjorde Magnus Børresen.

Alt i alt en meget god start resultatmessig for Team Coop – Øster Hus tross både opp og nedturer.

Facebook kommentarer