Hjemmeseier i København

Sharing is caring!

Alex Rasmussen og Jesper Mørkøv – par nummer 7 – vant natt til onsdag her til aften det 54. Københavnske seksdagesløb.

par7 6dages16

Finalekvelden ble satt i gang med bulder, brak og teknomusikk da mørket la seg over velodromen i Ballerup.

Alex Rasmussen og Jesper Mørkøv var en runde bak de to foranliggende par, så her måtte det kjøres.

36 rundet i kveldens første ritt hadde danskene hentet forspranget til de andre og ledet på poeng.

Men snart var de igjen en runde bak, og da var det parhestene Marc Hester og belgieren Otto Vergaarde som plutselig ledet.

Etter disiplinen Dernypace, løpet der rytterne halser etter noe som nærmest lignet en knallert fra 1. verdenskrig, kunne jubelen for alvor bryte løs i Ballerup Super Arena. For ikke nok med at Marc Hester endte så vidt foran Kenny De Ketele og dermed vant Dernypace, så kunne Alex Rasmussen og Jesper Mørkøv også stryke til topps i sammendraget med flest poeng, men med like mange runder som de andre i toppen.

Aftenens høydepunkt, Finalejakten, startede med at daværende par nummer to i sammendraget, Marc Hester og Otto Vergaerde, måtte trekke seg etter at Vergarde hadde blitt syk.

Kveldens finaleløp ble startet i gang av den danske statsministeren, og her ble det en direkte duell mellom Kevin De Ketele og Moreno De Pauw som par nr. 2 og Alex Rasmussen og Jesper Mørkøv som par nr. 7. Det tok ikke lang tid før par nummer gjorde det som alle tilskuere i Ballerup Super Arena håpet på. De hentet en runde, og vekslet med det belgiske paret om å lede løpet der det belgiske paret presset særlig på slutten.

Det danske paret presset seg til det ytterste, og kunne til slutt hale det hele i land.

Dermed vant Alex Rasmussen sin femte seier på åtte år og Jesper Mørkøv sin første.

Facebook kommentarer