Hoelgaard til FDJ

Sharing is caring!

Pressemelding: Daniel Hoelgaard har kjørt en sterk sesong, med etappeseierne i Tour de Normandie og Tour de Bretagne som høydepunktene.

I tillegg har han en rekke topp ti-plasseringer i store internasjonale ritt. Nå blir det enda større utfordringer for Ålgård-gutten.

2015-sesongen har vært meget bra for Team Joker og også for norsk sykkelsport generelt. Kollektivt sett er dette den beste sesongen i lagets historie.

2007-sesongen er den eneste som overgår årets sesong i antall UCI-seiere. Edvald Boasson Hagen tok alene elleve etappeseiere, og tre sammenlagtseiere i UCI-ritt, og Gabriel Rasch tok en etappeseier og en sammenlagtseier i UCI-ritt den sesongen. Begge tok steget ut i proffenes rekker året etter. 2007 var også sesongen hvor Alexander Kristoff snøt Thor Hushovd for seieren i NM-fellesstarten i Brumunddal.

I år er det imidlertid hele fem forskjellige ryttere som har vunnet internasjonale etappeseiere. Samtidig var laget totaldominerende under U23-fellesstarten under NM på Lillehammer, og dominerte også elitefellesstarten i stor grad.

Flere aktuelle lag

Det er allerede kjent at Odd Christian Eiking og Vegard Stake Laengen forlater Team Joker til fordel for henholdsvis FDJ og IAM cycling. Førstnevnte får nå altså med seg lagkamerat Hoelgaard til det franske laget.

hoelgaard

Flere av verdens største lag har vist interesse for Hoelgaard, deriblant Giant-Alpecin, BMC og Tinkoff Saxo. Men valget falt altså til slutt på Worldtour-laget FDJ.

-Vi har hatt en fin dialog med en rekke lag, sier sportsdirektør Gino Van Oudenhove, og fortsetter: Det er ingen tvil om at resultatene Daniel og også resten av laget har levert har blitt godt lagt merke til, særlig i Frankrike. Vi har jo vært et av de aller beste lagene i de franske rittene denne sesongen, og det er derfor kanskje ikke tilfeldig at to ryttere nå havner på et fransk lag neste sesong. -Daniel har gjennom hele sesongen bevist at han har et kjempepotensiale som spurter, og det er gøy at dette nå gir han muligheter på et av verdens største sykkellag, avslutter Van Oudenhove.

-Passer meg godt

Daniel selv mener det franske laget passer han veldig bra: – For det første er det veldig deilig å ha fått på plass en kontrakt med et Worldtour-lag. FDJ har et rittprogram som passer meg godt, og vil legge godt til rette for at jeg skal kunne utvikle meg videre som rytter. Det er også deilig å kunne fokusere 100% på VM nå som alt er på plass.

Topp 10 i Europa, fem ryttere til VM

Team Joker er i skrivende stund blant de ti beste kontinentallagene på Europatour-rankingen. Hele ti av tolv ryttere har tatt UCI-poeng i løpet av sesongen, og har med det lagt hovedgrunnlaget for at Norge stiller med seks mann i elite-fellesstarten i VM. Laget er også representert veldig godt i verdensmesterskapet med fire av seks ryttere på U23-laget, og en av seks ryttere på elitelaget.

Facebook kommentarer