Hotellnæringen i Bergen fortviler: Tusenvis av rom står tomme før VM

Sharing is caring!

Hotellene i Bergen begynner å bli urolige. Riktig urolige. Kun en brøkdel av hotellrommene som VM-arrangøren har gjort avtale på er solgt.

skjerping bergen2012

Det er ikke sikkert reiselivsbransjen får like stor grunn til å julble, som Kristoffer Skjerping her gjorde, under NM  i Bergen i 2012. Foto: Egil Mathisen

Det er snakk om «tusener av tusener» av hotellrom som ikke er solgt.

NRK Hordaland har vært i kontakt med 19 hoteller. Elleve av disse har mer enn nok av ledige rom.

Sykkel-VM har reservert 4000 rom hver dag i de ni dagene arrangementet pågår i Bergen i september. Disse var tenkt reservert til blant annet sykkellag, presse og sikkerhetsfolk.

Kjetil Smøres, direktør for hotellkjeden De Bergenske, som har fem store hoteller i Bergen, er mildt sagt bekymret.

Noen hoteller har begynt å bli urolige for den økonomiske situasjonen. Hotellene er avhengig av å få gode økonomiske resultatet i september, fordi hotellmarkedet i Bergen er krevende om vinteren, sier Smørås til NRK.

Han tror arrangørene av sykkel-VM har hatt for store forhåpninger til publikumstilstrømningen.

Hotellrom som arrangøren ikke fikk delt ut, skulle bli frigitt til åpent marked fra 1. august. Nå håper Smørås at hotellrommene vil bli frigitt fra reserveringen tidligere enn planlagt.

Heller ikke hos restaurantene i Bergen har man merket den store responsen.

– Vi lurer litt på om og når de kommer. Men så hører vi at det også er slik andre steder. Da vet vi i hvert fall at det ikke bare er hos oss, sier Anette Stordal, salgs- og bookingansvarlig for den anerkjente restauranten Colonialen, som har flere resturanter i Bergen.

Med til historien hører også med at arrangøren bare to måneder før arrangementet heller ikke har fått alle sponsorene på plass.

Facebook kommentarer