Hovda og Lie vant Norseman

Sharing is caring!

Allan Hovda var overlegen i Norseman triatlon lørdag. Han gikk til topps for annen gang på rad og vant med over seks minutter på Lars Petter Stormo. Kristin Lie vant kvinneklassen.

norseman15 1

Konkurransen blir regnet som ett av de tøffeste triathlonene i verden med 1,9 kilometer svømming i iskalde Hardangerfjorden, 180 kilometer med sykling og 42 kilometer løping opp mot Gaustatoppen (1883 moh.).

I år som i fjor var Hovda sterkest. Med en nedkortet svømmedel på grunn det iskalde vannet kom 29-åringen i mål først av alle med tiden 9 timer, 43 minutter og 46 sekunder. Stormo på annenplass brukte seks minutter mer, mens Lars Christian Vold på tredjeplass var nesten elleve minutter bak.

norseman15 2– Jeg holdt på å drukne under svømmingen. Det hadde gått to minutter, så fikk jeg kuldesjokk og mista følelsen i armene. Da tenkte jeg «så lenge varte det». Men det ble litt lenger heldigvis, sa Hovda etter målgang.

Hovda lå på fjerdeplass da han startet på løpedelen, men sprang imponerende og det ble etter hvert klart at han ville stikke av med seieren.

Lie vant kvinneklassen på imponerende 11.48.20 foran fjorårsvinner Line Foss og Line Mari Langseth. Det var første gang hun deltok i løpet.

– Det var overraskende varmt. Jeg kledde meg som om det skulle vært fem grader. Det var veldig moro, sa Lie.

Facebook kommentarer