Hyller fengselinnsatte for VM-innsatsen i Bergen

Sharing is caring!

Du visste det kanskje ikke, men ved flere store sykkelarrangement i Norge er det benyttet fengsels innsatte som mannskap – med stor suksess.

hof fengsel

Både under Roserittet og U6 Norway har det blitt benyttet innsatte fra såkalte åpne fengsler som både vakter og hjelpemannskap.

Under sykkel-VN i Bergen ble det benyttet løypemannskap fra det nå nedleggelsestruede Hof fengsel i Holmestrand, som regjeringen går inn for å legge ned.

De innsatte jobber dagtid inne i fengselet, og soner maksimalt dommer på ett år for blant annet vold, seksualforbrytelser, ruskjøring og narkotikalovbrudd.

Etter at arenasjef under VM, Marius Jørgensen, leste om nedleggelsen, vil han gjerne komme med skryt av arbeidet som blir gjort i fengselet.

Der deltok de innsatte i rigging av løypene døgnet rundt.

– Gjengen fra Hof fengsel hadde noen sinnssyke økter på slutten av uken for å få gjerdet inn de siste fem kilometerne som måtte på plass før start, forteller han til avisen Jarlsberg i Holmestrand, der fengslet ligger.

– Jeg vil fortsatt si, med hånda på hjertet, at uten den enestående innsatsen, og fantastiske moralen og samarbeidet som gjengen fra Hof Fengsel viste, så hadde vi aldri kommet i havn med rittløypa til VM. De viste en helt enestående innsats og glede, sier han videre.

Saken oppdateres!

Facebook kommentarer