I dag avgjøres Touren

Sharing is caring!

Tour de France blir i dag avgjort i Marseille når det skal kjøres en 22 kilometer langt tempo på den nest siste etappe.

 

turen 17 20 etappe

Hvis man hadde en forhåpning om at spenningen skulle trekkes lengst mulig, så har årets Tour de France vært tett på perfekt. Chris Froome har bare 23 og 29 sekunder ned til de neste to konkurrentene før dagens avgjørende tempo.

Den foregår i Marseille og er 22 kilometer lang med en liten, men hard stigning underveis. Det er umiddelbart en kort tempo, men også umiddelbart en dag der Froome burde ha tingene under full kontroll.

Faktisk kan man peke på Froome som en av dem som kan vinne etappen. Det er allikevel ryttere som Tony Martin, Stefan Küng og Primoz Roglic som kan utropes som favoritter.

Det store samtaleemnet er allikevel om Uran kan ta fra Froome ledertrøya. Han er nemlig den eneste i toppen av sammendraget som tidligere har vist at han kan kjøre tempo på nivå med briten.

Vi skal allikevel noe tilbake i historiebøkene. Faktisk har ikke Uran imponert på tempoer siden 2014 der han vant en 42 kilometer langt tempo i Giro d’Italia og ble nummer to på en 36 kilometer lang tempoetappe i Vuelta a España. Her ble han kun slått av Tony Martin.

Uran er 29 sekunder etter Froome, og på papiret ser det ikke ut til at han kan ta trøya fra Team Sky-kapteinen. Men hvis det skjer et mekanisk uhell, kan alt skje.

Facebook kommentarer