Israelsjef rasler med sablene

Sharing is caring!

Israel-Premier Tech truer det internasjonale sykkelforbundet (UCI) med rettsak hvis laget rykker ned.

Det utspiller seg et kappløp om å unngå «døden» i sykkelsportens elite.

Det er holdningen fra Sylvan Adams. Forretningsmannen eier World Tour-laget Israel-Premier Tech, og han er alt annet enn fornøyd med poengsystemet aom UCI innførte i 2018.

Israel-Premier Tech, som har Carl Fredrik Hagen på lønningslisten, er plassert på en 20. plass blant de beste lagene i verden. Ender ikke laget i topp-18, rykker det ned fra sykkelsportens øverste klasse, og det kan få fatale konsekvenser, sier Sylvan Adams til Velonews.

– Nedrykk er det samme som døden. Det er likegyldig hvilke to lag som ender med å rykke ned. Det er et eksistensproblem, forklarer han.

Hvis Carl Erik Hagen og co. ender med å rykke ned, kan det koste Sylvan Adams millioner, og derfor er han klar til å dra UCI inn for retten.

Noen må betale for tapet

World Tour-lagene plasseres på rankinglista fra etter resultatene i den nåværende sesongen samt de to foregående.

Etter denne sesongen er således poengene fra sesongen i 2020 til og med 2022-sesongen som har betydning for hvem som rykker ned når fristen for å samle inn poeng utløper 18. oktober.

I den perioden preget coronapandemien sykkelsesongens gang, og derfor håper Sylvan Adams at UCI forbarmer seg over Israel-Premier Tech ettersom laget har vært «hardt rammet» av pandemien i 2022.

Hvis ikke venter det UCI en tur for domstolene.

– Hvis jeg mister mine sponsorer, vil det koste meg flere millioner, og det kan ikke noen kompensere for, sier Sylvan Adams.

– Jeg hater rettssaker. Ingen vinner i rettssaker ut over advokater. Men hvis de (UCI, red.) setter meg i denne situasjonen med å forårsake en fryktelig skade, sjekker jeg alle mine muligheter.

I våres kunne ikke Israel-Premier Tech stille til start i den belgiske klassikeren Flandern Rundt, og bare én rytter fullførte Paris-Nice måneden førn på grunn av positive coronaprøver. Dermed kunne laget se seg selv rase ned på tabellen fra en plassering på midten.

Sylvan Adams foreslår at man utvider antallet av lag til 20 ettersom Israel-Premier Tech og flere andre på lista har økonomien til å gjøre seg gjeldende på høyeste nivå.

UCI har signalisert at de ikke ønsker å gjøre endringer på reglene.

Facebook kommentarer