Ivan Basso Basso til Tinkoff

Sharing is caring!

Ryktene har lenge svirret til at folk for alvor trodde på dem. Nå bekrefter Ivan Basso at han vender tilbake til Bjarne Riis som han forlot etter sesongen i 2006.

basso

Den 36-årige italieneren sier til La Gazzetta dello Sport at han har skrevet under på en toårig kontrakt med Tinkoff-Saxo.

– Ja, jeg har skrevet under for to år. Jeg er imponert av Oleg Tinkovs «setup». Det er verdens beste lag, sier italieneren og fortsetter:

– Jeg starter fra null med engasjement, og lysten som en ny-profesjonell, men med hodet og erfaringen som en veteran, fortsetter han.

Italieneren kjører i øyeblikket etapperittet USA Pro Challenge i Colorado hvor han mandag ble nummer 45 på første etappe i skisportsbyen Aspen.

Tinkoff-Saxo bekrefter på deres hjemmeside at de har skrevet kontrakt med italieneren.

– Alltid likt Ivan

– Med Alberto, Peter, Rafal og nå Ivan blir vi nå det beste laget. Jeg har alltid likt Ivan. Jeg hadde lunsj med ham i 2007 da jeg allerede der gjerne ville ha hatt ham på laget mitt. Nå er jeg fornøyd for å ha ham på laget, fordi jeg ved hvor seriøs og dedikert han er. Jeg tror på at han blir veldig aktiv for å få den rosa ledertrøya i Giro d’Italia, sier Oleg Tinkov.

Ivan Basso vant Giro d’Italia i 2006 og 2010. I likhet med Peter Sagan bytter han fra Cannondale-laget, som muligens legges ned eller fusjonerer med et annet lag.

Ivan Basso kjørte hos Bjarne Riis fra 2004 til 2006. Han var blant de rytterne som ble kastet ut dagen før starten av Tour de France i 2006 fordi han var involvert i den såkalte «Operacion Puerto», som handlet om bloddoping og den spanske legen Eufemiano Fuentes.

Like etter at hans kontrakt med Bjarne Riis sitt lag ble opphevet i oktober 2006 skrev Ivan Basso oppsiktsvekkende under på en avtale med Discovery Channel.

Da Italias olympiske komité gjenåpnet dopingsaken hans våren 2007, ble den kontrakten opphevet, og Basso, som innrømmet at han hadde hatt intensjon om å dope seg, fikk to års karantene.

Utestengelsen gjaldt med tilbakevirkende kraft, og han var fri til å kjøre ritt i oktober 2008.

Siden italieneren kom tilbake til sykkelsporten har han kjørt for det nåværende Cannondale-laget, som i starten het Liquigas.

Facebook kommentarer