Jens Voigts timerekord falt

Sharing is caring!

24-årige Matthias Brändle er nå innehaver av timerekorden. Han slo ikke Voigt så mye.

Den østerrikske tempomesteren Matthias Brändle har altså slått timerekorden som Jens Voigt satte 18. september.

Østerrikeren klarte 51,852 kilometer etter en times kjøring på velodromen i Aigle i Sveits. Det er 737 meter lenger enn Jens Voigt kjørte for seks uker siden i Grenchen, som også ligger i Sveits.

Torsdag kveld hadde 24-årige Matthias Brändle fra IAM Cycling ikke de store problemene med å slå den tyske dieselmotorens rekord. Brändle var i de første tre kvarterene oppe i over 52 km/timen, men mistet litt av pusten mot slutten.

43-årige Voigt satte punktum for karrieren med sitt rekordløp der han slo tsjekkeren Ondrej Sosenkas rekord (49,7 kilometer i 2005.)

Både Voigt og Brändle er nå med på en imponerende liste over rekordholdere. Den teller navn som Fausto Coppi, Jacques Anquetil og Eddy Merckx.

Voigt fikk mye medieomtale da han satset på timerekorden, og det har gitt andre ryttere blod på tann. I første omgang er det altså Brändle som har kastet seg ut i kampen mot uret.

Mathias Brändle har ikke gjort myer vesen av seg i karrieren, som han innledet hos Team Ista i 2008. Han ble nummer 35 i VM i tempo i september. Tidligere i september hentet han karrierens to hittil største triumfer med to etappeseiere i England Rundt.

Jens Voigt har for øvrig hatt ferie etter sitt rekordløp i september, men var igjen aktiv på Twitter der han ønsket Brändle hell og lykke.

Facebook kommentarer