Juniorene og Gunn-Rita imponerte i Italia

Sharing is caring!

Første terrengsykkelrittet i Italia over. Det ble noen meget sterke prestasjoner – og noen mer middelmådige.

Blant gutta var Florian Vogel meget sterk som før i år. Han kjørte seg opp en stadig større luke på de siste rundene i den tekniske løypa. Sveitseren vant til slutt med 1 minutt og 33 sekunders margin til Fontana, mens Tiberi var inne 2:01 bak Vogel.

-Våre seniorer var ikke på sitt beste, og slet i en løype preget av mye akselerasjoner og en uvant varme. De var ikke godt nok forberedt etter litt sykdom og redusert trening inn mot rittet. Ole Hem ble vår beste med 65 plass i et felt som bestod av 150 ryttere, forteller landslagssjef Eddy Knudsen Storsæter.

– Sondre Kristiansen ble nummer 71 noe som holdt til 22. plass i U23-klassen. Sondre trengte en skikkelig gjennomkjøring etter en noe amputert oppladning til rittet. Vi antar det blir en annen utgave av Sondre neste helg i Nals, forteller Eddy Knudsen Storsæter.

Sterke juniorprestasjoner

Juniorene kjørte også rittet i Montichiari. Rittet inngår i European Series, og juniorene skal kjøre et ritt til i denne cupen i Danmark i august. Cupen ble innført i fjor og er kommet stedet for verdenscup for junior. Det var drøye 200 stykker på start og et knalltøft felt.

fagerhaug

Junioren Petter Fagerhaug imponerte Foto: Norges Cykleforbund

– Best av våre ble Petter Fagerhaug fra Team Lillehammer Powered by Sport 1 & Scott. Han ble nummer 13. Etter han kom Sigurd Salberg Pedersen fra TVK som nummer 33 og tilslutt Eirik Pettersen fra Team Lillehammer Powered by Sport 1 & Scott på 36.plass. Dette er sterke prestasjoner som lover bra for årets sesong, oppsummerer Knudsen Storsæter.

Gunn Rita Dahle Flesjå seiret

Dahle Flesjå, som sykler for Merida Multivan-laget, var eneste norske kvinne i rittet. Gunn Rita viser at hun har kommet seg godt etter Cape Epic. Et knalltøft etapperitt i Sør Afrika. Verken Gunn Rita selv, Kenneth eller landslagssjefen hadde de store forhåpningene om noe knallritt for Gunn Rita.

Hun viser imidlertid at hun har restituert godt etter Cape Epic og vinner elegant dameklassen foran Maja Wloszczowska nr.2 i Vm på Hafjell. Hun støter på slutten og kommer alene i mål 19 sekunder foran.