Juul-Jensen vant Post Danmark Rundt

Sharing is caring!

Danske Christopher Juul-Jensen vant Post Danmark Rundt. Det er den 26-årige danskens største triumf i karrieren.

juul jensen dr15

Det ble imidlertid Michael Mørkøv (Tinkoff-Saxo) som vant massespurten på sjette og siste etappe.

I en tempofylt avslutning på Frederiksberg Allé førte Tinkoff-Saxo-laget an, og Matti Breschel viste tenner og kunne ha vunnet etappen, men på ytterst sympatisk og overlegen vis lot han Mørkøv passere målstreken først.

Dermed misset Matti Breschel muligheten for etappe-hattrick i årets utgave av rittet etter at han tidligere i uken vant to etapper. På tredjeplassen kom Edvald Boasson Hagen, som igjen fikk i gang kadensen litt for sent.

Mørkøv og Breschel kan sammen med resten av Tinkoff-Saxo-laget glede seg over at rittets sammenlagtvinner også er en dansk lagkamerat.

Christopher Juul-Jensen (Tinkoff-Saxo) vant rittet sammenlagt, selv om det ikke ble etappeseiere underveis for den danske mesteren i tempo.

For 26-årige Christopher Juul-Jensen er det snakk om karrierens største triumf. Samtidig symboliserer det også en god avslutning på hans tid hos Tinkoff-Saxo, som han etter sesongen forlater il fordel for Orica-Greenedge.

Rutinerte Lars Bak (Lotto Soudal) ble sammenlagt toer.

Lykkejegerne satset

På forhånd kunne lørdagens avsluttende etappe se ut som endte med en massespurt, og slik ble det også, selv om flere lykkejegere gjorde et hederlig forsøk på å snyte feltet.

Underveis nådde et firemannsbrudd et forsprang på over to minutter til feltet.

Først på den siste runden av de i alt ti a seks kilometer på Frederiksberg ble den siste utbryteren, nederlenderne Brian van Goethem (Roompot Oranje), slukt av feltet.

Før rytterne nådde frem til de avsluttende rundene foran mange fremmøtte tilskuere i solen, var feltet også forbi deler av løypa som i 2011 la asfalt for VM.

Det var ventet at Lars Bak, som fredag kveld mistet ledertrøya på tempoen i Helsingør, ville angripe ivrig i håp om å kunne gjøre en overraskelse og hente 45 sekunder i sammendraget på Christopher Juul-Jensen.

Den 35-årige dansken tok det med ro, og han kom ikke til å spille en større rolle på etappen.