Katusha-kapteinen viste styrke og vant i Vueltaen

Sharing is caring!

Den rutinerte spanske klatreren Joaquim Rodriguez (Katusha) vant søndag 15. etappe av Vuelta a España etter en maktdemonstrasjon på etappens avsluttende stigning.

rodrigue vuelta15

På de siste 500 meterne skruede 36-årige Rodriguez for alvor opp for tempoet og demonstrerte i en direkte duell med ledende Fabio Aru (Astana) at man så absolutt kan regne med ham i kampen om å vinne rittet sammenlagt.

Fabio Arus forsprang er nå nede på et lite sekund ettersom Rodriguez også får ti bonussekunder for å v inne etappen.

Da det hele skulle avgjøres, så Rafal Majka (Tinkoff-Saxo) ut som en mann som var klar til å snyte resten av favorittene for en spurt, men polakken hadde ikke energi nok i tanken til å fullføre det angrepet det så ut som han pønsket på et par kilometer fra toppen.

Polakken slet seg allikevel til en andreplass og avanserte til en samlet tredjeplass.

Gjennom store deler av etappen hadde en gruppe med ni ryttere lagt seg i front i et utbrudd. Mest prominent i gruppen var Europcar-rytteren Pierre Rolland og Treks Haimar Zubeldia.

Den avsluttende kategori 1-stigningen Sotres kunne umiddelbart være hard for de to, og i bunnen av bakken hadde de sammen med resten av utbryterne et forsprang på cirka 70 sekunder.

Forspranget var tidligere på etappen flere minutter større, men feltet, der alle rittets favoritter satt, skruede opp tempoet.

Quintana ble hentet

Zubeldia kjempet til siste slutt som den eneste utbryteren, men spanjolen ble kjørt inn to kilometer før toppen.

Før det hadde det vært mye aktivitet i gruppen med favorittene.

Med ti kilometer tilbake satset colombianeren Nairo Quintana (Movistar) så butikken og strøk avsted.

Med tre minutter opp til ledende Fabio Aru (Astana) i sammendraget var det ved å være siste forsøk for Quintana, som har vært rammet av feber og diare, for at ta sammenlagtseieren i rittet.

Forsøket på å ryste de øvrige favorittene ble dog en døgnflue, og Quintana måtte raskt se seg innhentet.

Tom Dumoulin (Giant-Alpecin), som lå på en tredjeplass i sammendraget, så ytterst presset ut, og etter å ha kjempet hardt måtte han slippe favorittgruppen med to og en halv kilometer til mål.

Han kom i mål 50 sekunder etter Rodriguez og falt ned til fjerdeplassen i sammendraget.

Mandag skal feltet ut på en 185 kilometer lang etappe, og den byr på flere mindre stigninger og avsluttes oppover.

Facebook kommentarer