Kittel vant igjen på Champs-Elysées

Sharing is caring!

For andre året på rad ble Marcel Kittel kongen av Champs-Élysées, da 21. og siste etappe av Tour de France ble kjørt søndag.

kittel paris

Den tyske Giant-Shimano-spurteren vant på den avsluttende etappe over 137,5 kilometer fra Evry til Paris da han i spurten henviste Alexander Kristoff (Katusha) til andreplassen.

Dermed kom Marcel Kittel opp i fire etappeseiere i årets Tour, det samme antall som i fjor.

Etappen endret ikke noe i toppen av sammendraget.

Italieneren Vincenzo Nibali vant Tour de France for første gang i karrieren.

Astana-rytteren kjørte i den gule ledertrøya på 18 av de 21 etappene og vant fire etappeseiere underveis mod sin suverene seier.

Det er den første italienske seieren i Touren siden avdøde Marco Pantani vant det skandalerammete 1998-rittet hvor den utbredte bruken av doping i feltet ble avslørt.

To franskmenn på pallen

Frankrike er for første gang siden 1997 representert på pallen ettersom Jean-Christophe Peraud (Ag2r) og Thibaut Pinot (FDJ) ble nummer to og tre.

De var henholdsvis 7.52 minutter og 8.24 minutter etter Nibali.

Den grønne poengtrøya ble vunnet av slovaken Peter Sagan (Cannondale) for tredje år på rad, mens Tinkoff-Saxo-polakken Rafal Majka vant den prikkede klatretrøya etter sine to etappeseiere.

Tourens avsluttende etappe ble som vanlig preget av paradekjøring frem til rundstrekningen på Champs-Élysées som skulle kjøres åtte ganger.

Peraud veltet

Her kjørte det ene bruddet etter det andre – også tradisjonen tro – av sted, før det endte i den ventede massespurten.

Der var dramatikk med 45 kilometer til mål da Jean-Christophe Peraud veltet og måtte ta opp forfølgelsen av feltet sammen med flere Ag2r-lagkamerater.

Situasjonen var pikant fordi Peraud kun var 32 sekunder foran Thibaut Pinot før etappen.

En potentielt mistet andreplass for Jean-Christophe Peraud ble allikevel avverget da Vincenzo Nibali kjørte frem til fronten av feltet og dikterte et lavt tempo så franskmannen kunne nå opp til feltet.

Dramatikk for Kristoff

Alexander Kristoff var uheldig med en punktering cirka 30 kilometer fra mål.

Han kom opp igjen selv om feltet kjørte meget fort, men spørsmålet er om punkteringen kostet ham etappeseieren som altså gikk til Marcel Kittel.

– Det kostet litt, men heldigvis var det noen runder igjen. Å miste Luca på sisterunden der er et verre slag egentlig, sier Kristoff til NRK.

– Jeg kom litt for langt bak ut på oppløpet, hadde jeg startet side om side med Kittel, så tror jeg faktisk jeg hadde tatt ham i dag, sier Kristoff til NRK.

– Jeg var egentlig to sykkellengder bak ut av den siste svingen, så måtte jeg tette det først. Da måtte jeg gå til litt for tidlig, og jeg visste det skulle holde hardt å spurte 300 meter til mål, og det gikk akkurat ikke, sa en nordmann som allikevel var godt fornøyd med Tour de France-innsatsen.

Etappevinner Marcel Kittel var svært fornøyd etter å ha slått nordmannen med minste margin.

– Jeg tvilte på om jeg kunne klare det. Kristoff holdt igjen så godt. Jeg forsøkte å passere han, og på et øyeblikk tror jeg ikke han kunne akselerere mer og det var det øyeblikket jeg kunne passere han, rett før målstreken, sa Kittel i et intervju på TV 2 rett etter målgang.

Facebook kommentarer