Krister Hagen igjen med framme i Volta Limburg Classic

Sharing is caring!

Etter hard dag med bakker, brostein og dårlig vær satt Team Coops Krister Hagen liksom i fjor med i finalen i Volta Limburg Classic og hentet en sterk 14. plass.


I den knallharde løypen i Nederland hadde Team Coop tøff motstand fra blant andre World Tour-lagene BMC og Team LottoNL-Jumbo samt flere av de beste lagene fra pro-kontinentalnivået. Likevel klarte laget å vise seg fram i det typiske klassiker-terenget.

– Det ble kjørt hardt fra start og det gikk over en time før et brudd fikk lov å gå. Vi fikk dessverre ingen med men Fredrik Galta, Philip Lindau og flere gjorde en bra jobb for å prøve og tette luken. Det betød at August Jensen i en bakke kunne støtte seg opp til gruppen på 17-18 mann, forteller Krister Hagen.

Bruddet ble imidlertid hentet igjen og etter 125 kilometer var det Krister Hagen som kom med i det avgjørende bruddet på cirka 25 ryttere. På et tidspunkt stikker fire mann fra de andre og tre av dem holder resten av gruppen på avstand helt til mål.

– Verken BMC eller LottoNL-Jumbo hadde folk med blant de fire, så jeg har litt is i magen og satser på at vi skal klare å kjøre dem inn. Det skjedde dessverre ikke. Samarbeidet var ikke optimalt og de andre ryttere var helt så sterke som jeg hadde håpet på, selv om de kanskje var sterkere enn meg, sier Hagen.

Han er allikevel fornøyd med egen og lagets innsats.

– Jeg er glad for at jeg klarer å sitte med inn. Det var en hard dag. Jeg kunne kanskje ha vært mer kynisk og sparret litt krefter i bruddet, men samtidig ville jeg også bidra og gjøre mitt til å kjøre inn bruddet og kjempe om seier og pallplass. Jeg prøver å kjøre spurten, men jeg stivner helt på brosteinen og får ikke til noe bra. Også stor ros til laget som igjen i dag viser stor styrke da vi setter oss fram og nesten kjører inne det første bruddet. Det lover godt for de neste rittene, avslutter Hagen.

Facebook kommentarer