Kristoff ble innestengt da spurttoget gikk

Sharing is caring!

Briten Mark Cavendish vant fredagens sjuende etappe i Tour de France. For Alexander Kristoff ble det nok en gang litt stang ut og en femteplass.

froome tff15

Det var Cavendishs’ 26. spurtseier i Tour de France-sammenheng. Det er han helt alene om. Tour de France-kongene Eddy Merckx (34) og Bernard Hinault (27) har derimot flere ettersom de også har vunnet både tempoetapper og avslutninger på fjell.

Tyske André Greipel økte sin ledelsen i kampen om den grønne poengstrøyen med annenplassen fredag.

Bra opptrekk

Katjusja-laget hadde et flott opptrekk, men de rotet det til på de siste 100 meterne. Dermed ble det bare femteplass for Kristoff.

De siste 400 meterne gikk i slak oppover bakke og burde passet nordmannen, men med en liten sving på slutten. Det var her Katjusja-rytterne kladdet det til for seg selv.

cavendish tdf15

– Det var egentlig et perfekt opptrekk, men jeg ble dessverre sperret inne av Jacobo (Guarnieri). Derfor et er jeg skuffet, sa Kristoff til TV 2.

– Jeg følte meg avslappet i dag etter å ha fått besøk av kona og datteren min. Det var godt å vinne etter at vi mistet Tony (Martin) på gårsdagens etappe, sa Cavendish.

Det var Etixx-lagets andren strake etappeseier. Torsdag vant Zdenek Stybar.

Edvald Boasson Hagen var denne gang opptrekket for amerikanske Tyler Farrar. Han ble nummer sju på etappen, mens nordmannen ble nummer 41.

Klatretrøya til MTN

MTN-Qhubeka-laget har derimot fortsatt Daniel Teklehaymanot i den rødprikkete klatretrøyen. Syklisten fra Eritrea stakk tidlig i et brudd og sikret seg det ene klatrepoenget som var på etappen etter bare 12 kilometer.

Chris Froome overtok den gule ledertrøyen ettersom Tony Martin ikke stilte til start på grunn av kragebeinsbrudd på torsdagens etappe. Peter Sagan rykket opp til annenplassen i sammendraget etter å ha blitt nummer tre på etappen. Han har 11 sekunder opp til briten i gult.

Facebook kommentarer