Kristoff overlegen i Flandern Rundt

Sharing is caring!

Alexander Kristoff vant den 99. utgaven av sykkelklassikeren Flandern Rundt.

 

Dermed kan Katusha-rytteren for andre året på rad feire en stor klassikerseier.

I 2014 vant han Milano-Sanremo, og søndag fulgte Kristoff opp med en enda større seier da han vant brosteinsklassikeren Flandern Rundt.

Kristoff vant det 264 kilometer lange rittet ved å beseire nederlenderen Niki Terpstra (Etixx-Quick Step) i den avsluttende tomannsspurten.

For få dager siden viste Kristoff at formen var på plass med å vinne Tre Dager ved Panne, og søndag viste han enorm styrke i karrierens kanskje største triumf.

Dermed utnyttet han at to av de største brosteinskongene Fabian Cancellara (Trek) – vinneren av de to siste utgavene av Flandern Rundt – og Tom Boonen begge var ute ab stand til å stille opp.

Kjørte 20 kilometer fra målstreken

Kristoff og Terpstra slapp avgjørende fri med vel 20 kilometer tilbake og var ikke til å stoppe.

Tidligere i rittet hadde sju utbrytere fått slippe av sted og preget den første dele av rittet. På et tidspunkt var ledelsen over fem minutter til feltet.

Jesse Sergant var med blant utbryterne, mens hans drømmer om et stort resultat ble slukket da han ble kjørt ned av en nøytral servicebil. Sergant måtte utgå – sannsynligvis med et brukket kragebein.

Det var imidlertid ikke den eneste gangen at en servicebil var innblandet i et uhell. En anden servicebil traff franske Sebastien Chavanel da han fikk hjelp av en av FDJ-lagets egne biler. Også han måtte bryte.

Med 50 kilometer tilbake av rittet måtte utbryterne innse at slaget var tapt, og så kunne rittets største favoritter i stedet begynne sin posisjonskamp frem til finalen.

Kristoff og Terpstra kom av sted, og med 20 kilometer tilbake hadde de et halvt minutt ned til forfølgerne.

Kristoff viste styrke

Terpstra visste at han måtte bli kvitt den sterke avslutteren Kristoff, men nederlenderens forsøk på å kjøre fra nordmannen lykkes ikke. Kristoff var ganske enkelt for sterk, viste det seg blant annet på den siste turen opp til Paterberg.

Den brukte belgieren Greg Van Avermaet (BMC) som rampe til å stikke fra feltet, og han fikk følge av slovaken Peter Sagan fra Tinkoff-Saxo. Sammen innledet de jaken på de to foran.

De kunne ikke fange Kristoff og Terpstra, som kjørte sammen inn på oppløpet.

Her åpnet Terpstra spurten, men Kristoff hadde ingen problemer med å overta føringen og ta seieren.

Greg Van Avermaet og Peter Sagan kom like etter inn som nummer tre og fire.

Facebook kommentarer