Kristoff på 14. plass

Sharing is caring!

Alexander Kristoff (Uno-x) spurtet til 14.-plass i den belgiske semiklassikeren Omloop Het Nieuwsblad lørdag. Vismas Jan Tratnik stakk av med seieren.

Kristoff hang med hovedfeltet hele veien inn til mål, men var aldri med i kampen om seieren.

Et sterkt brudd bestående av blant andre Wout Van Aert og Christophe Laporte så lenge ut til å skulle gjøre opp seg imellom om førsteplassen, men med i underkant av ti kilometer igjen til mål ble de hentet inn av hovedfeltet.

Fra det nye hovedfeltet stakk så Tratnik og Nils Politt (UAE) ifra og fikk et forsprang. Duoen holdt unna, og i spurten var det Tratnik som sørget for karrierens største triumf.

I feltet vant Van Aert spurten og sikret tredjeplassen foran blant andre Kristoff, Rasmus Tiller (nummer 32) og Markus Hoelgaard (nummer 36).

Hele ti nordmenn stilte på startstreken sammen med et særdeles sterkt felt. Utover de sju nordmennene i Uno-X-trøya, var også Amund Grøndahl Jansen (Jayco Alula), Sven Erik Bystrøm (Groupama-FDJ) og Edvald Boasson Hagen (Decathlon AG2R) med.

Rittet på de belgiske landeveier gikk over 202,2 kilometer mellom Gent og Ninove. Nederlandske Dylan van Baarle vant fjorårsutgaven. Da ble Kristoff nummer fire.

Søndag er det nye muligheter for triumf på belgiske landeveier. Da deltar Uno-X i rittet Kuurne-Brussel-Kuurne.