Kristoff snøt Hushovd for seieren

Sharing is caring!

Drømmen til Thor Hushovd om å avslutte karrieren med etappeseier i sitt siste ritt på norsk jord ble ødelagt av Alexander Kristoff, som tok igjen Hushovd på oppløpet etter at Hushovd hadde fått seg ei luke på toppen av siste bakken før mål.

 

kristoff 4

Etter bakken var det bare å sette utfor, og Hushovd satte i gang en halsbrekkende kjøring i utforbakken før mål i Tromsø sentrum.

Kristoff tok opp jakten, mens Hushovd øyensynlig styrte mitt sin siste avsluttende triumf.

Kristoff kom imidlertid styggfort, og da Hushovd skulle se bak seg på oppløpet, føyk Kristoff forbi og kjærte inn til sin andre etappeseier i rittet – foran en åpenbart meget skuffet Hushovd.

Sterk vilje til å vinne

– Jeg hadde en ekstremt sterk vilje til å vinne. Hadde jeg tatt den seieren, ville jeg skrevet avslutningen på mitt sykkelkapittel på en best mulig måte, sa Hushovd til TV 2.

– Det ville blitt min siste seier som proff. Det var all-in. Det var denne dagen jeg kunne ta etappeseieren, fortsatte han.

For Kristoff var det aldri aktuelt å la Hushovd få etappeseieren gratis.

– Det er lett å si at jeg kunne gitt ham seieren. Men jeg følte ikke at jeg skyldte ham det. Han har vært en fantastisk utøver og kjørte godt i dag. Han hadde fortjent seieren, sa Kristoff.

Kristoff nummer to

I sammendraget holdt det bare nesten for Kristoff. Han tok inn mange sekunder på sammenlagtvinner Kruijswijk med seieren søndag, men ikke mange nok.

Belkin-rytteren, som på den avsluttende etappen ble nummer åtte, slo Kristoff med noen få sekunder i sammendraget.

arctic pall

– Jeg er veldig fornøyd med å ha trøya. Det var en tøff etappe, hvor laget gjorde en god jobb med å kjøre inn de foran. Kristoff gjorde en god innsats i stigningen på slutten, men heldigvis holdt det, og jeg har fortsatt trøya, sa Kruijswijk til TV 2.

På tredjeplass i kampen om seieren i etapperittet havnet Lars Petter Nordhaug. Han vant åpningsetappen og var lenge med i kampen, men klarte ikke å henge helt med mot slutten. Belkin vant også lagkonkurransen i rittet.

Før den tid hadde dagens tidlige brudd fått gå. Det besto av Belkov, Fouchard, Sijmens, Evrard, Røinas and Jensen som fikk ei luke til feltet på et minutt.

Da det skulle avsluttes med fire runder av 8,5 kilometer i Tromsø var bruddet hentet.

Svenske tråkket til

Da så svenske Marcus Fåglum (Team Ringeriks Kraft) sitt snitt til å stikke, og fikk seg ei luke på 50 sekunder inntil han ble hentet da litt over to runde gjensto. Da overtok de internasjonale storlagene mens alle de norske kontinentalrytterne var borte.

Hushovd så sterk ut og tent ut til å vinne, og han forsøkte.

Men han ble altså overhalt av kronprinsen på oppløpet.

Facebook kommentarer