Kristoff tror på etappeseier

Sharing is caring!

Alexander Kristoff har tro på seier både i første og siste etappe av årets Arctic Race of Norway.


kristoff arctic16

Deltakerlisten i år regnes av mange for å være det beste i Arctic Race sin historie, med en rekke sterke spurtere i feltet. Flere av disse, som John Degenkolb, Sep Vanmarcke, Arnaud Demare og Rein Taaramäe, var i onsdag på Arctic Race sin tradisjonelle rytterutflukt, denne gangen i vakre omgivelser på Landego Fyr utenfor Bodø.

Til tross for konkurransen har Alexander Kristoff likevel stor tro på at han blir å finne på toppen av pallen under årets ritt.

– Det er et sterkt felt i år, men jeg føler meg bra og har tro på seier både i første og siste etappe. Når det gjelder totalseieren tror jeg det blir for tøft, til det er det for mye stigninger, blant annet med avslutningen på Korgfjellet, sier Kristoff.

Den blå trøya og sammenlagtseieren kan gå til flere, mener Kristoff, og blant dem er det nordmenn.

– Jeg har tro på Odd Christian Eiking. Denne løypa burde passe ham bra. Så er det jo også fjorårsvinner Rein Taaramäe, som er en svært god allrounder.

Katushas nysignering og lagkamerat til Kristoff, Rein Taaramäe, tar favorittstempelet med stor ro.

– Dette er første gang jeg kjører med Kristoff, men jeg tror det blir bra. Målet mitt er å være i toppform til Vuelta a España (Spania rundt), og beina mine føles bedre og bedre. Jeg er her for å vinne sammenlagt, forteller regjerende mester Taaramäe.

Norske lag

Fire helnorske lag stiller til start i år: Team Coop Østerhus, Team Joker Byggtorget, Team Sparebanken Sør og Team Ringeriks-kraft. I tillegg finner vi nordmenn på storlagene, blant annet Sven Erik Bystrøm (Katusha), Daniel Hoelgaard (FDJ), Vegard Breen (Fortuneo – Vital Concept) og Lars-Petter Nordhaug (Team Sky). Sondre Holst Enger skulle opprinnelig delta, men har måttet melde frafall på grunn av sykdom.

Etapper i Arctic Race of Norway 2016:
➢ torsdag 11. august, etappe 1: Fauske – Rognan, 176 km
➢ fredag 12. august, etappe 2: Mo i Rana – Sandnessjøen, 198 km
➢ lørdag 13. august, etappe 3: Nesna – Korgfjellet, 160 km
➢ søndag 14. august etappe 4: Polarsirkelen (Rana Kommune) – Bodø, 193 km

Facebook kommentarer