Kristoffer Skjerping har signert proffkontrakt

Sharing is caring!

Pressemelding: I dag er de siste detaljer på plass, og det er endelig klart at Kristoffer Skjerping blir den 8. rytteren fra talentfabrikken Team Joker som signerer en proffkontrakt.

skjerping nm

Valget falt til slutt på GARMIN-CANNONDALE, der Kristoffer blir lagkamerat med ryttere som Joe Dombrowski, Tom Jelte-Slagter og Ryder Hesjedal, som vi til nå har kalt det norskeste vi finner i laget. Men fra og med i dag har vi en nordmann fra Sotra på World-Tour laget.

Kristoffer Skjerping blir dermed den 8. rytteren på talentfabrikkens “Adelstavle” siden Edvald Boason Hagen signerte for Team High Road i 2008.

Etter Edvald fulgte Gabriel Rasch samme år til Crédit Agricole. I 2010 signerte Alexander Kristoff med BMC Racing Team, Lars Petter Nordhaug med Team Sky og Frederik Wilmann med Skil-Shimano. Deretter fulgte Vegard Stake Laengen i 2012 til Team Type 1 før Vegard Breen i fjor høst gikk til Lotto-Belisol.

Allerede fra samlingene på Mallorca i januar og februar så vi en Kristoffer som jobbet fokusert med de ting han måtte forbedre. Sesongen 2013 satt litt i ham, og steg for steg tok han det videre fysisk og mentalt. Lenge var det bare nesten, og det aller siste kom aldri til uttrykk når det virkelig gjaldt. 2. plassen i Paris-Troyes og 3. plassen i Ringerike Grand Prix var et godt tegn på at han skulle være med der oppe i år. Da etappeseieren satt på 1. etappe av Tour de l’Avenir var det sterke følelser både hos rytter og støtteapparat. Kristoffer kronet sesongen med bronsemedalje på fellestarten for U-23 i Sykkel-VM, der U-23 landslaget til Norge gjorde en enorm sykkelbragd med 1,3 og 5.plass.

Kristoffer er glad for muligheten til å entre proffdrømmen:

-Helt siden eg startet å sykle har dette vert drømmen. Gikk vel ikke helt opp for meg før dagen eg skrev under kontrakten og sendte den i posten.

Det var en følelse eg aldri kommer til å glemme. Nå er en stor målsetning nådd, men eg er veldig klar på at det er nå det starter. Nå skal de neste målene oppnås, og eg er mer motivert en noen gang. Setter utrolig stor pris på alle som har hjelpt meg på veien. En spesiell takk til mamma, pappa, Miriam og ikke minst Joker som har utviklet meg opp til dette nivået.

Gino van Oudenhove har dyrket fram enda en norsk proffrytter:

-Det er alltid en god følelse å se at målsetningen er oppnådd. Kristoffer har jobbet knallhardt for dette, spesielt etter en sesong i minus i 2013.

Han har hatt toppresultater i de viktigste løp i U23 klassen i år og det er ikke mer en normalt at han tar steget videre. Jeg er veldig glad på hans vegne og kommer til å følge med på han videre med glede.

Med denne signeringen oppsummerer Joker pro Cycling en veldig god sesong resultatmessig og utviklingsmessig. Vi ser allerede fram til å samle neste års Team Joker på Mallorca for å sette oss nye mål for sesongen 2015.

Facebook kommentarer